Vikt och volym av mat – omvandla deciliter till gram

Mat omvandla vikt och volymHur mycket väger 1 dl mjöl? En del recept använder deciliter och i en del i äldre kokböcker används gram. För att kunna följa receptet kan det vara bra att veta hur man omvandlar vikt och volym.


Frukt och bär, torkat
Aprikos, torkad 1 st: 8-9 gram
Fikon, torkat 1 st: 15 gram
Gojibär 1 matsked: 7 gram 1 deciliter: 48 gram
Kokos, riven 1 matsked: 5 gram 1 deciliter: 32 gram
Russin 1 matsked: 10 gram 1 deciliter: 67 gram
Tranbär, torkade 1 matsked: 8 gram 1 deciliter: 55 gram
Äpple, torkat i tärningar  1 matsked: 5 gram 1 deciliter: 35 gram

Frukt och bär, färska
Blåbär 1 matsked: 10 gram 1 deciliter: 70 gram
Hallon 1 matsked: 10 gram 1 deciliter: 70 gram

Nötter och frön
Chiafrön, hela 1 matsked: 10 gram 1 deciliter: 68 gram
Hasselnötter, hela 1 matsked: 8 gram 1 deciliter: 55 gram
Linfrön, hela 1 matsked: 9 gram 1 deciliter: 63 gram
Mandel, hel 1 matsked: 8 gram 1 deciliter: 55 gram
Mandelspån 1 matsked: 5 gram 1 deciliter: 35 gram
Psylliumfrön, hela 1 matsked: 9 gram 1 deciliter: 62 gram
Pumpakärnor 1 matsked: 7 gram 1 deciliter: 50 gram
Sesamfrön 1 matsked: 9 gram 1 deciliter: 60 gram
Solroskärnor 1 matsked: 8 gram 1 deciliter: 56 gram

Gryn, ris och pasta
Bovetegryn, okokt 1 matsked: 7 gram 1 deciliter: 45 gram
Bulgur, hel, okokt 1 matsked: 13 gram 1 deciliter: 85 gram
Bulgur, krossad, okokt 1 matsked: 12 gram 1 deciliter: 80 gram
Fiberhavregryn, okokt 1 matsked: 6 gram 1 deciliter: 40 gram
Havregryn, hela, okokt 1 matsked: 5 gram 1 deciliter: 35 gram
Korngryn, okokt 1 matsked: 11 gram 1 deciliter: 70 gram
Mannagryn, okokt 1 matsked: 11 gram 1 deciliter: 76 gram
Mathavre, okokt 1 matsked: 10 gram 1 deciliter: 65 gram
Matvete, okokt 1 matsked: 11 gram 1 deciliter: 72 gram
Quinoa, tricolore, okokt 1 matsked: 11 gram 1 deciliter: 75 gram
Quinoaflingor (till gröt), okokt 1 matsked: 8 gram 1 deciliter: 50 gram
Ris, Avorioris, okokt 1 matsked: 13 gram 1 deciliter: 84 gram
Rågflingor, hela, okokt 1 matsked: 5 gram 1 deciliter: 35 gram

Mjöl
Bovetemjöl 1 matsked: 9 gram 1 deciliter: 65 gram
Dinkelmjöl, fullkorn 1 matsked: 9 gram 1 deciliter: 60 gram
Dinkelmjöl, siktat 1 matsked: 9 gram 1 deciliter: 60 gram
Grahamsmjöl 1 matsked: 9 gram 1 deciliter: 60 gram
Kikärtsmjöl 1 matsked: 9 gram 1 deciliter: 60 gram
Kokosmjöl 1 matsked: 8 gram 1 deciliter: 52 gram
Mandelmjöl 1 matsked: 7 gram 1 deciliter: 46 gram
Nyponskalmjöl 1 matsked: 11 gram 1 deciliter: 75 gram
Sojamjöl 1 matsked: 9 gram 1 deciliter: 60 gram
Ströbröd 1 matsked: 8 gram 1 deciliter: 50 gram
Vetekli 1 matsked: 5 gram 1 deciliter: 35 gram
Vetemjöl 1 matsked: 9 gram 1 deciliter: 60 g

Bönor, linser och ärtor
Kikärtor, kokta 1 matsked: 10 gram 1 deciliter: 70 gram
Kidneybönor, kokta 1 matsked: 10 gram 1 deciliter: 70 gram
Kidneybönor, torkade 1 matsked: 10 gram 1 deciliter: 70 gram
Linser, gröna, kokta 1 matsked: 10 gram 1 deciliter: 70 gram
Linser, gröna, torkade 1 matsked: 12 gram 1 deciliter: 80 gram
Linser, röda, kokta 1 matsked: 16 gram 1 deciliter: 105 gram
Linser, röda, torkade 1 matsked: 12 gram 1 deciliter: 80 gram
Mungbönor, kokta 1 matsked: 11 gram 1 deciliter: 70 gram
Mungbönor, torkade 1 matsked: 13 gram 1 deciliter: 85 gram
Svarta bönor, kokta 1 matsked: 11 gram 1 deciliter: 75 gram
Svarta bönor, torkade 1 matsked: 12 gram 1 deciliter: 80 gram
Soyabönor, gröna, kokta 1 matsked: 8 gram 1 deciliter: 50 gram
Ärtor, gröna, kokta 1 matsked: 8 gram 1 deciliter: 55 gram

Socker, honung och sirap
Honung 1 matsked: 18 gram 1 deciliter: 120-140 gram
Socker 1 matsked: 13 gram 1 deciliter: 85 gram

Olja, matfett och smör
Olivolja 1 matsked: 13 gram 1 deciliter: 90 gram
Rapsolja 1 matsked: 13 gram 1 deciliter: 90 gram
Smör 1 matsked: 15 gram 1 deciliter: 100 gram

Mjölkprodukter och ost
Keso 1 matsked: 15 gram 1 deciliter: 100 gram
Ost, riven 1 matsked: 5 gram 1 deciliter: 35 gram

 

AtMerVegetariskt.se

–3 BÖCKER I 1 —
Vegetarisk Nybörjarmat – 10 snabba rätter, 10 lättlagade recept och 10 matiga soppor:

Vegetarisk nybörjarmat

”Att komma igång med vegetarisk matlagning är inte svårt, bara man vet var man ska börja. Den här boken ger dig verktygen du behöver för att äta mer vegetarisk mat. Lättlagat och gott helt enkelt.”

Kanske du funderat ett tag på att bli vegetarian, eller bara äta vegetarisk mat lite oftare. Kanske du har provat en del redan? “Vegetarisk Nybörjarmat – 10 snabba rätter, 10 lättlagade recept och 10 matiga soppor” ger dig en bra start för att testa vidare. 10 recept när det är svårt att få tiden att räcka till, 10 vardagsrecept som underlättar i vardagspusslet och 10 matiga soppor som mättar. Alla recept har en dos mindfulness inbakat så att du kan få in lite lugn i vardagen.

3-i-1: Den här boken är “Vegetarisk vardagsmat”, “Vegetarisk snabbmat” och “Vegetariska soppor” allt i ett, så har du redan köpt de andra tre så har du redan allt du behöver!

E-bok (pdf format) – 69 kr:

AtMerVegetariskt.se
%d bloggers like this: