Vikt och volym av mat – omvandla deciliter till gram

Mat omvandla vikt och volymHur mycket väger 1 dl mjöl? En del recept använder deciliter och i en del i äldre kokböcker används gram. För att kunna följa receptet kan det vara bra att veta hur man omvandlar vikt och volym.


Frukt och bär, torkat
Aprikos, torkad1 st: 8-9 gram
Fikon, torkat1 st: 15 gram
Gojibär1 matsked: 7 gram1 deciliter: 48 gram
Kokos, riven1 matsked: 5 gram1 deciliter: 32 gram
Russin1 matsked: 10 gram1 deciliter: 67 gram
Tranbär, torkade1 matsked: 8 gram1 deciliter: 55 gram
Äpple, torkat i tärningar 1 matsked: 5 gram1 deciliter: 35 gram

Frukt och bär, färska
Blåbär1 matsked: 10 gram1 deciliter: 70 gram
Hallon1 matsked: 10 gram1 deciliter: 70 gram

Nötter och frön
Chiafrön, hela1 matsked: 10 gram1 deciliter: 68 gram
Hasselnötter, hela1 matsked: 8 gram1 deciliter: 55 gram
Linfrön, hela1 matsked: 9 gram1 deciliter: 63 gram
Mandel, hel1 matsked: 8 gram1 deciliter: 55 gram
Mandelspån1 matsked: 5 gram1 deciliter: 35 gram
Psylliumfrön, hela1 matsked: 9 gram1 deciliter: 62 gram
Pumpakärnor1 matsked: 7 gram1 deciliter: 50 gram
Sesamfrön1 matsked: 9 gram1 deciliter: 60 gram
Solroskärnor1 matsked: 8 gram1 deciliter: 56 gram

Gryn, ris och pasta
Bovetegryn, okokt1 matsked: 7 gram1 deciliter: 45 gram
Bulgur, hel, okokt1 matsked: 13 gram1 deciliter: 85 gram
Bulgur, krossad, okokt1 matsked: 12 gram1 deciliter: 80 gram
Fiberhavregryn, okokt1 matsked: 6 gram1 deciliter: 40 gram
Havregryn, hela, okokt1 matsked: 5 gram1 deciliter: 35 gram
Korngryn, okokt1 matsked: 11 gram1 deciliter: 70 gram
Mannagryn, okokt1 matsked: 11 gram1 deciliter: 76 gram
Mathavre, okokt1 matsked: 10 gram1 deciliter: 65 gram
Matvete, okokt1 matsked: 11 gram1 deciliter: 72 gram
Quinoa, tricolore, okokt1 matsked: 11 gram1 deciliter: 75 gram
Quinoaflingor (till gröt), okokt1 matsked: 8 gram1 deciliter: 50 gram
Ris, Avorioris, okokt1 matsked: 13 gram1 deciliter: 84 gram
Rågflingor, hela, okokt1 matsked: 5 gram1 deciliter: 35 gram

Mjöl
Bovetemjöl1 matsked: 9 gram1 deciliter: 65 gram
Dinkelmjöl, fullkorn1 matsked: 9 gram1 deciliter: 60 gram
Dinkelmjöl, siktat1 matsked: 9 gram1 deciliter: 60 gram
Grahamsmjöl1 matsked: 9 gram1 deciliter: 60 gram
Kikärtsmjöl1 matsked: 9 gram1 deciliter: 60 gram
Kokosmjöl1 matsked: 8 gram1 deciliter: 52 gram
Mandelmjöl1 matsked: 7 gram1 deciliter: 46 gram
Nyponskalmjöl1 matsked: 11 gram1 deciliter: 75 gram
Sojamjöl1 matsked: 9 gram1 deciliter: 60 gram
Ströbröd1 matsked: 8 gram1 deciliter: 50 gram
Vetekli1 matsked: 5 gram1 deciliter: 35 gram
Vetemjöl1 matsked: 9 gram1 deciliter: 60 g

Bönor, linser och ärtor
Kikärtor, kokta1 matsked: 10 gram1 deciliter: 70 gram
Kidneybönor, kokta1 matsked: 10 gram1 deciliter: 70 gram
Kidneybönor, torkade1 matsked: 10 gram1 deciliter: 70 gram
Linser, gröna, kokta1 matsked: 10 gram1 deciliter: 70 gram
Linser, gröna, torkade1 matsked: 12 gram1 deciliter: 80 gram
Linser, röda, kokta1 matsked: 16 gram1 deciliter: 105 gram
Linser, röda, torkade1 matsked: 12 gram1 deciliter: 80 gram
Mungbönor, kokta1 matsked: 11 gram1 deciliter: 70 gram
Mungbönor, torkade1 matsked: 13 gram1 deciliter: 85 gram
Svarta bönor, kokta1 matsked: 11 gram1 deciliter: 75 gram
Svarta bönor, torkade1 matsked: 12 gram1 deciliter: 80 gram
Soyabönor, gröna, kokta1 matsked: 8 gram1 deciliter: 50 gram
Ärtor, gröna, kokta1 matsked: 8 gram1 deciliter: 55 gram

Socker, honung och sirap
Honung1 matsked: 18 gram1 deciliter: 120-140 gram
Socker1 matsked: 13 gram1 deciliter: 85 gram

Olja, matfett och smör
Olivolja1 matsked: 13 gram1 deciliter: 90 gram
Rapsolja1 matsked: 13 gram1 deciliter: 90 gram
Smör1 matsked: 15 gram1 deciliter: 100 gram

Mjölkprodukter och ost
Keso1 matsked: 15 gram1 deciliter: 100 gram
Ost, riven1 matsked: 5 gram1 deciliter: 35 gram

 

AtMerVegetariskt.se

–3 BÖCKER I 1 —
Vegetarisk Nybörjarmat – 10 snabba rätter, 10 lättlagade recept och 10 matiga soppor:

Vegetarisk nybörjarmat

”Att komma igång med vegetarisk matlagning är inte svårt, bara man vet var man ska börja. Den här boken ger dig verktygen du behöver för att äta mer vegetarisk mat. Lättlagat och gott helt enkelt.”

Kanske du funderat ett tag på att bli vegetarian, eller bara äta vegetarisk mat lite oftare. Kanske du har provat en del redan? “Vegetarisk Nybörjarmat – 10 snabba rätter, 10 lättlagade recept och 10 matiga soppor” ger dig en bra start för att testa vidare. 10 recept när det är svårt att få tiden att räcka till, 10 vardagsrecept som underlättar i vardagspusslet och 10 matiga soppor som mättar. Alla recept har en dos mindfulness inbakat så att du kan få in lite lugn i vardagen.

3-i-1: Den här boken är “Vegetarisk vardagsmat”, “Vegetarisk snabbmat” och “Vegetariska soppor” allt i ett, så har du redan köpt de andra tre så har du redan allt du behöver!

E-bok (pdf format) – 69 kr:

AtMerVegetariskt.se
%d bloggers like this: