Ghee är skirat smör och används ofta i Indien och Asien. Enligt yogan är ghee sattvisk mat och bra för din kropp. Ghee används också i ayurvedisk mat. Smörmassan och orenheter tas bort. Enligt yogan ska det underlätta matsmältningen och näringsupptaget och kallas “det flytande guldet”. Vare sig du är intresserad av yoga mat eller inte så är det gott. Använd det på mackan eller till matlagning.
Ingredienser
- 500 g osaltat smör
Hur du lagar




Ta en liten stund till medveten närvaro medan du väntar på att smöret ska rinna igenom. Sätt dig på en stol och gör yogaandning. Andas in genom näsan. Fyll först magen med luft, sedan bröstkorgen och sedan ända upp till nyckelbenen. Töm ut luften i omvänd ordning. Nyckelben, bröstkorg och mage. Ta en kort paus mellan in och utandning och ut och inandning. Andas yogaandning några minuter.


Förvara det inte i kylen. Det håller ca 3 veckor i skafferiet. Njut!
Your ghee is ready!
2 thoughts on “Ghee – ayurvediskt renat smör”
Comments are closed.