Vegetariska recept för en köttfri dag i veckan eller fullfjädrad vegetarianer

Som vegetarisk mat borde vara – bra för kropp, själ och natur – det ska vara lätt att vara nyttig och med en stor dos mindfulness eller medveten närvaro och hälsosamma vanor.

Den här bloggen riktar sig till blandätare – som har en köttfri dag i veckan, nybörjarvegetarianer som vill lära sig mer om hur man sätter ihop en bra måltid utan kött och fullfjädrade vegetarianer som vill hitta bra recept.

Ofta ser man vegetariska recept i tidningar som t ex Pasta med Broccoli. Gott, men var är proteinerna? Ett bra vegetariskt recept tycker jag har de här ingredienserna: nyttigt, lättlagat och gott:

  • Riktiga ingredienser – inga halvfabrikat.
  • En bra variation i grönsaker, många färger = många olika antioxidanter.
  • Ingredienser man kan hitta var som helst – man ska inte behöva leta med ljus och lykta efter alger eller något annat obskyrt.
  • En bra sammansättning av näringsvärden, ett recept ska innehålla protein, långsamma kolhydrater och bra fetter.
  • Relativt snabbt att laga – en halvtimme eller något mer, man vill ju göra annat också!
  • Smakrikt och gott med bra kryddning!
  • Tanke. Att vara närvarande i matlagningen och bygga in mindfulness och lite kul i recepten.

Och vem är teadrinker7? Jag är en ovanligt vanlig mamma som delar med mej av mina vegetariska recept som förhoppningsvis kan inspirera fler att äta mer vegetariskt. Jag gör även en del snacks och efterrätter – utan socker. Det kan även bli en del andra hälsotips och lite miljögrejor! Lämna gärna tips på vad ni som läsare tycker är bra och vad ni vill se mer av! Jag bloggar inte typ en gång i veckan “bara för att”, utan när jag har något jag tycker är vettigt att dela med mej av. Hoppas ni gillar!

Bloggen har även fått tillskott i form av en chokladfantast. Pastry Beck är en choklad-, bak-, kak- och brödfantast med otroligt goda bakverk. Baka är en stor passion hos henne. Stor inspiration.

Undrar även vem du är! Är ni för mer grönt på tallriken, en köttfri måndag i veckan eller helvegetarianer?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.