Ett kostråd brukar vara att äta en grönsak av varje färg. Då får du i dig alla vitaminer, mineraler och antioxidanter du behöver. Den här rätten har verkligen alla färger i sig: vitt, gult, grönt, lila och rött.
Det går bra att spara rester en dag i kylen, men den är godast att äta direkt.
Näringsvärde en portion: 257 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 37 g (59 E%) | Fett 7 g (25 E%) | Protein 10 g (16 E%) |
Ingredienser
- 1 apelsin
- 2 msk sukiyakisås
- 1 msk sesamolja
- 2 klyftor vitlök
- 400 g haricot verts (eller gröna bönor)
- 3 dl hackad rödkål
- 1 röd paprika
- 1 purjolök
- 180 g vattenkastanjer
- 2 dl / 140 g majs
- 2 dl / 125 g gröna sojabönor
Hur du lagar
- Pressa saft från 1 apelsin och blanda med 2 msk sukiyakisås.
- Hetta upp 1 msk sesamolja i en wokpanna. En vanlig stekpanna går också bra. Pressa 2 klyftor vitlök och fräs dem i oljan.
- Lägg till 400 g haricot verts och stek någon minut. Lägg till 0,5 dl vatten och stek ytterligare någon minut.
- Hacka 3 dl rödkål, 1 röd paprika, 1 purjolök och 180 g vattenkastanjer.
- Tillsätt rödkål, paprika, vattenkastanjer, purjolök, 2 dl majs och 2 dl sojabönor och stek dem mjuka. Tillsätt såsen och stek ytterligare 5 minuter.
- Ta en liten stund till en avslappningsövning. Sätt dig på en stol och fokusera på din andning. Blunda och fokusera på dina andetag. Lyssna på dem. Hur låter din andning? Hur känns den? Andas du ned i magen eller i bröstet? Sitt och iaktta din andning några minuter.
- Servera rätten på en gång, gärna med bulgur.