Den här salladen innehåller många nyttigheter och är snabb att laga, den är bra när du är hungrig och behöver äta snabbt.
Tillagningstid: 15 minuter, om du använder färdigkokta bönor.
Näringsvärde en portion: 280 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 41 g (60 E%) | Fett 6 g (20 E%) | Protein 14 g (20 E%) |
Ingredienser
- 1 burk / 230 g svarta bönor
- 1 liten burk / 140 g majs
- 0,5 gul lök
- 1 paprika
- 1 handfull / 35 g bladmix eller babyspenat
- 20 körsbärstomater
- 2 tsk olivolja
- 0,5 citron
Hur du lagar
- Skölj 1 burk svarta bönor och 1 burk majs. Hacka 0,5 lök, 1 paprika och 1 handfull gröna blad. Skär 20 körsbärstomater i bitar och blanda allt i en skål. Pressa citronjuice från en halv citron över salladen och ringla över 2 tsk olivolja. Klart att äta.
- Ta en liten stund till medveten närvaro och njut av maten. Ta små tuggor och tugga noggrant, kanske 20 gånger innan du sväljer. Matsmältningen börjar redan i munnen.