Citroncreme med hallon och mango – en fräsch sockerfri efterrätt

Citroncreme med hallon och mangoEn middag kan sluta med en nyttig efterrätt som fortfarande tillför det lilla extra. Citroncrémen är en efterrätt med frisk smak och passar som tillbehör till fruktsallad och andra efterrätter, eller som en egen efterrätt.

10 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion: 152 kcal
Kolhydrater
11 g (27 E%)
Fett
12 g (66 E%)
Protein
3 g (7 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 100 g Philadelphia ost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 citron, skalet
  • 2 dl mango
  • 2 dl hallon

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Tvätta 1 citron och riv skalet fint. Blanda med 100 g Philadelphia ost, 1 dl crème fraîche och 2/3 av mangon och hallonen.
  2. Ta en stund till medveten närvaro när du lagar maten. Hur känns konsistensen medan du rör? Hur luktar maten? Ta små provsmakningar av maten och undersök hur den smakar.
  3. Lägg upp i 4 skålar och garnera med resten av frukten.
  4. Ställ i kylen tills det är dags att servera efterrätt.

AtMerVegetariskt.se