Jag älskar dessa spröda fröknäcken som har lite kanelsmak i sig. Man får en julkänsla när man knaprar på dessa knäcken. De är väldigt enkla att göra och går utmärkt att servera som snacks innan en måltid eller till ostbrickan efter middagen.
Tillagningstid: 20 minuter + gräddningstid 1 timme.
Ingredienser
- 2 dl majsmjöl
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl sesamfrön
- 1/2 dl linfrön
- 1/2 dl pumpakärnor
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl vatten
- flingsalt
Hur du lagar
- Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en bunke.
- Låt stå och svälla i 10 minuter.
- Kavla ut smeten på ett bakplåtspapper. Lägg en plastfolie mellan kaveln och degen så blir det lättare att kavla.
- Ta bort plastfolien och strö över flingsaltet.
- Sporra rutor och grädda i 160 grader i en timme.
- Njut av läckra spröda fröknäcken med kanelsmak!