Spröda kanelfröknäcken

Jag älskar dessa spröda fröknäcken som har lite kanelsmak i sig. Man får en julkänsla när man knaprar på dessa knäcken. De är väldigt enkla att göra och går utmärkt att servera som snacks innan en måltid eller till ostbrickan efter middagen.
Tillagningstid: 20 minuter + gräddningstid 1 timme.
80 minuter tillagning för 24 portioner

 

Ingredienser

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl vatten
  • flingsalt

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en bunke.
  2. Låt stå och svälla i 10 minuter.
  3. Kavla ut smeten på ett bakplåtspapper. Lägg en plastfolie mellan kaveln och degen så blir det lättare att kavla.
  4. Ta bort plastfolien och strö över flingsaltet.
  5. Sporra rutor och grädda i 160 grader i en timme.
  6. Njut av läckra spröda fröknäcken med kanelsmak!

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: