Pepparkaksbollar – Socker- och glutenfria!

Pepparkaksbollar till adventHär är ett busenkelt och supergott recept på pepparkaksbollar, som passar bra till adventsfikat. Jag använder mandel och cashewnötter, men det går lika bra med hasselnötter, valnötter, pekannötter, macademianötter eller andra nötter ni gillar. För att få lite julkänsla strödde jag lite ätbart glitter på dessa pepparkaksbollar. Ätbart glitter hittar ni hos lyckasmedmat.se.

60 minuters tillagning för 30 portioner

 

Ingredienser

 

Ingredienser

  • 15 färska urkärnade dadlar
  • 1 dl mandlar
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • 1 msk kokosolja
  • 250 g mörk choklad (ca 65%)

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Mixa alla ingredienser i matberedaren.
  2. Rulla till små bollar och sätt in i kylen ca 30 minuter.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
  4. Doppa bollarna i den smälta chokladen och låt stelna. Njut!

AtMerVegetariskt.se

1 thought on “Pepparkaksbollar – Socker- och glutenfria!”

Comments are closed.