Granatäpplesallad med citrusdressing

GranatäpplesalladEn färgglad sallad som är en riktig energikick på vinterhalvåret. Citrusdressingen ger en fräsch smak. Ersätt honungen med agave sirap för att få rätten vegansk.

15 minuter tillagning för 4 portioner

NÄRINGSVÄRDE EN PORTION: 122 KCAL
Kolhydrater
11 g (39 E%)
Fett
7 g (55 E%)
Protein
2 g (6 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 1 granatäpple
  • Ett halvt litet huvud vitkål (ca 400 g)
  • 2 morötter

Till dressingen

  • 4 msk apelsinjuice
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk honung
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver (malen vaniljstång)

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Strimla 400 g vitkål och riv 2 morötter grovt. Dela 1 granatäpple och rensa kärnorna rena. Blanda allt i en stor skål.
  2. Gör dressingen i en annan skål, pressa fram 4 msk apelsinjuice och 2 msk citronjuice och blanda med 2 msk honung, 0,5 tsk sambal olek, 0,5 tsk svartpeppar, 1 krm salt och 1 krm vaniljpulver. Blanda.
  3. Häll dressingen över salladen och blanda väl och servera.
  4. Ta en liten stund till en avslappningsövning. Sätt dig på en stol och fokusera på din andning. Du behöver inte andas på något särskilt sätt, bara känn din andning. Är den i magen eller bröstet? Räkna andetagen och försök komma till 10 utan att tappa fokus. Tappar du fokus så börjar du bara om igen.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: