Pesto behöver inte nödvändigtvis vara gjord på basilika. Den här ärtpeston är ett alternativ med nordiska ingredienser.
Tillagningstid: 10 minuter. 4 portioner eller 3 dl pesto.
NÄRINGSVÄRDE EN PORTION: 178 KCAL | |||
---|---|---|---|
Kolhydrater 4 g (10 E%) | Fett 14 g (73 E%) | Protein 7 g (17 E%) | |
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 2 dl / 110 g gröna ärtor
- 1 dl / 50 g riven västerbottenost
- 1 dl / 50 g mandel
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
Hur du lagar
- Mixa alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer.
- Ta en liten stund och prova att andas med långa utandningar. Sätt dig på en stol och slappna av. Blunda om du vill. Ta ett djupt andetag, ända ned i magen. Räkna till 3 när du andas in. Räkna till 6 när du andas ut. Räkna till 3 när du andas in igen. Fortsätt så några minuter. När du känner dig redo kan du öppna ögonen och sträcka på dig.
- Servera med sallad eller som tillbehör till vegoburgare. Njut.
1 thought on “Ärtpesto – Nordisk pesto med ärtor och västerbottenost”
Comments are closed.