Ärtpesto – Nordisk pesto med ärtor och västerbottenost

Ärtpesto eller nordisk pestoPesto behöver inte nödvändigtvis vara gjord på basilika. Den här ärtpeston är ett alternativ med nordiska ingredienser.
Tillagningstid: 10 minuter. 4 portioner eller 3 dl pesto.
10 minuter tillagning för 4 portioner

NÄRINGSVÄRDE EN PORTION: 178 KCAL
Kolhydrater
4 g (10 E%)
Fett
14 g (73 E%)
Protein
7 g (17 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 2 dl / 110 g gröna ärtor
  • 1 dl / 50 g riven västerbottenost
  • 1 dl / 50 g mandel
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Mixa alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer.
  2. Ta en liten stund och prova att andas med långa utandningar. Sätt dig på en stol och slappna av. Blunda om du vill. Ta ett djupt andetag, ända ned i magen. Räkna till 3 när du andas in. Räkna till 6 när du andas ut. Räkna till 3 när du andas in igen. Fortsätt så några minuter. När du känner dig redo kan du öppna ögonen och sträcka på dig.
  3. Servera med sallad eller som tillbehör till vegoburgare. Njut.

AtMerVegetariskt.se

1 thought on “Ärtpesto – Nordisk pesto med ärtor och västerbottenost”

Comments are closed.