Kikärtsbiffar med medelhavssmak

Kikärtsbiffar med medelhavssmakDe här kikärtsbiffarna är kryddade med soltorkade tomater och basilika för en medelhavsinspirerad smak.

Serveras gärna med Granatäpplesallad med citrusdressing och Ärtpesto – Nordisk pesto med ärtor och västerbottenost.

50 minuter tillagning för 4 portioner

NÄRINGSVÄRDE EN PORTION: 473 KCAL
Kolhydrater
53 g (48 E%)
Fett
21 g (41 E%)
Protein
12 g (11 E%)

IngredienserIngredienser

  • 8 medelstora / 500 g potatis
  • 2 burkar / 460 g kokta kikärtor
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka / 40 blad färsk basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk olja

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skala, dela i mindre bitar och koka 8 potatisar i ca 10 minuter tills mjuk.
  2. Hacka 1 lök och pressa 2 klyftor vitlök i en bunke. Blanda med 460 g kokta kikärtor, 10 soltorkade tomater, 40 blad basilika, 1 msk torkad oregano, 0,5 tsk svartpeppar och 0,5 tsk salt. Mixa med en stavmixer.
  3. När potatisen är kokt, pressa i den i bunken och mixa LITE. Mixar man för mycket kan potatisen bli klistrig.
  4. Blöt händerna och forma smeten till 16 små platta biffar. Stek i olja ca 6-8 minuter på medel till låg värme.
  5. Medan du steker ta en liten stund till en avslappningsövning. Stå raklång. Ta ett andetag och spänn knytnävarna och spänn hela kroppen så mycket du kan i 10 sekunder. Slappna av och andas ut. Upprepa 3 gånger.
  6. Servera biffarna varma.

AtMerVegetariskt.se