De här kikärtsbiffarna är kryddade med soltorkade tomater och basilika för en medelhavsinspirerad smak.
Serveras gärna med Granatäpplesallad med citrusdressing och Ärtpesto – Nordisk pesto med ärtor och västerbottenost.
NÄRINGSVÄRDE EN PORTION: 473 KCAL | ||
---|---|---|
Kolhydrater 53 g (48 E%) | Fett 21 g (41 E%) | Protein 12 g (11 E%) |
Ingredienser
- 8 medelstora / 500 g potatis
- 2 burkar / 460 g kokta kikärtor
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 10 soltorkade tomater i olja
- 1 kruka / 40 blad färsk basilika
- 1 msk torkad oregano
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 tsk salt
- 3 msk olja
Hur du lagar
- Skala, dela i mindre bitar och koka 8 potatisar i ca 10 minuter tills mjuk.
- Hacka 1 lök och pressa 2 klyftor vitlök i en bunke. Blanda med 460 g kokta kikärtor, 10 soltorkade tomater, 40 blad basilika, 1 msk torkad oregano, 0,5 tsk svartpeppar och 0,5 tsk salt. Mixa med en stavmixer.
- När potatisen är kokt, pressa i den i bunken och mixa LITE. Mixar man för mycket kan potatisen bli klistrig.
- Blöt händerna och forma smeten till 16 små platta biffar. Stek i olja ca 6-8 minuter på medel till låg värme.
- Medan du steker ta en liten stund till en avslappningsövning. Stå raklång. Ta ett andetag och spänn knytnävarna och spänn hela kroppen så mycket du kan i 10 sekunder. Slappna av och andas ut. Upprepa 3 gånger.
- Servera biffarna varma.