Pannkakor med bönor och kardemumma

Pannkakor med bönor och kardemumma“American panncakes”, alltså lite fluffiga plättar med bönor oc kardemumma. Kardemumman kan bytas ut mot kanel eller vanilj. De här pannkakorna är glutenfria och laktosfria. Och, nej, de smakar inte bönor, bara gott!
30 minuter tillagning för 2 portioner

Näringsvärde en portion: 414 kcal
Kolhydrater
30 g (31 E%)
Fett
22 g (52 E%)
Protein
17 g (17 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 1 dl havremjöl eller 1,2 dl havregryn
  • 0,5 paket / 200 g kokta canellinibönor
  • 2 ägg
  • 1 nypa vaniljessens
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl havremjölk, eller annan valfri mjölk
  • 1+1 msk kokosolja

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Lägg 1,2 dl havregryn i en bunke och mixa till havremjöl. Häll i resten av ingredienserna utom 1 msk kokosolja och mixa allt.
  2. Hetta upp 1 msk kokosolja i en stekpanna och stek plättarna på medelvärme, inte för hög värme, några minuter på varje sida. När du steker ta en stund till medveten närvaro, stanna upp och andas lugnt.
  3. Servera med frukt och njut.

AtMerVegetariskt.se