Spenat, svamp och ägg – supersnabb och lätt middag

Spenat svamp äggSupersnabb rätt… egentligen så är det bara att ta vad man har i kylen och steka ihop det, lägga till lök, vitlök och chili så brukar det bli gott. Serverar man med bröd blir det lite större måltid.
30 minuter tillagning för 2 portioner

Näringsvärde en portion: 301 kcal
Kolhydrater
11 g (15 E%)
Fett
22 g (66 E%)
Protein
14 g (19 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 1 lök
  • 1+1 msk olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk sambal olek eller chilipulver
  • 200 g frusen spenat
  • 250 g champinjoner
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skala och hacka 1 lök, lägg i stekpannan med 1 msk olja. Pressa ner 1 klyfta vitlök. Stek mjuk. Lägg till 0,5 tsk sambal olek. Lägg till 200 g frusen spenat, 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar.
  2. Skiva 250 g champinjoner och stek i 1 msk olja i en annan stekpanna.
  3. När allt är stekt i båda stekpannorna, lägg över allt i en, stek 2 ägg och servera med bröd.
  4. När du äter, ta en stund till medveten närvaro. Även om rätten var snabblagad, så ät i lugn och ro. Tänd ett ljus och gör det lite vardagsmysigt. Ta några djupa andetag innan du börjar äta.
  5. Sparar du rester så kyl dem snabbt. Spenat innehåller sporer som kan bilda bakterier, som kan omvandlas till nitrat. Det är inte farligt för vuxna, men kan vara skadligt för barn.

AtMerVegetariskt.se