Pinnbröd bakas över öppen låga. Det är mest mjöl och vatten, men det behöver inte vara så barskrapat. Lägg till lite soltorkade tomater och parmesan och du har ett lyxigt pinnbröd.
Näringsvärde en portion: 158 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 19 g (49 E%) | Fett 7 g (40 E%) | Protein 4 g (11 E%) |
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 msk rapsolja
- 0,75 dl mjölk, 1,5 % fett
- 2 tsk torkad oregano
- 0,5 dl / 20 g riven parmesanost
- 2 soltorkade tomater
Hur du lagar
- Hacka 2 soltorkade tomater fint och blanda alla ingredienser. Lägg degen i en plastpåse och ta med ut i skogen.
- Ta en bit av degen och vira runt en pinne och baka över glöd – helst inte över öppen eld. Servera som det är eller med lite smör.
- Ta en liten stund till medveten närvaro. Ta ett djupt andetag och njut av stunden här och nu. Njut av att ha tagit dej tid att vara i naturen.