Nu är de kokta äggen stekta (funkar även för LCHF vegetarianer)

kokta stekta äggEn älsklingsfrukost hos ett av barnen. Det var äggröra som gällde i flera månader, men nu är det “kokta stekta ägg” som gäller. Smakar som en blandning av omelett och äggröra. Gott och bra proteintillskott, funkar även för de som äter LCHF.
15 minuter tillagning för 1 portion

Näringsvärde en portion, utan bröd: 248 kcal
Kolhydrater
0 g (0 E%)
Fett
21 g (80 E%)
Protein
12 g (20 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 2 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 5 droppar Tabasco

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Koka 2 ägg så att de börjar bli hårda men fortfarande lite krämiga (6-8 minuter beroende på din spis och storlek på ägg).
  2. Skala och hacka äggen. Stek i 1 msk smör med 1 krm salt, 1 krm svartpeppar, 1 krm paprikapulver och 5 droppar Tabasco.
  3. Servera på bröd eller med sallad.
  4. När du äter, ta några ögonblick till medveten närvaro, och ät i lugn och ro, även om det är morgon och bråttom till jobb eller annat.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: