Halloumistroganoff – ett vegetariskt alternativ

Vegetarisk halloumistroganoffDet här receptet är en variant av ett jag hittade på Tjockkockens sajt. Det är supergott, men jag har lagt till mer lök, bytt ut grädden mot matlagningsgrädde och lagt till lite chili. Originalet kan hittas här.
Det här är ett av våra favoritrecept.
60 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion: 1449 kcal
Kolhydrater
129 g (41 E%)
Fett
54 g (39 E%)
Protein
65 g (20 E%)
+ EN PORTION RIS (CA 180G) innehåller / Näringsvärde för måltiden: 1581 kcal
Kolhydrater
189 g (47 E%)
Fett
56 g (36 E%)
Protein
69 g (17 E%)

IngredienserIngredienser

  • 4 portioner ris
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 paket / ca 400 g halloumi
  • 2 msk olja
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 0,5 tsk sambal olek
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl matlagningsgrädde

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Koka 4 portioner ris efter anvisningar på förpackningen.
  2. Rensa och skiva 150 g champinjoner och stek i 2 msk smör i en stekpanna tills vätskan dragits in i svampen igen. Sätt åt sidan på ett fat.
  3. Skär 2 paket halloumi i stavar och stek i stekpannan tills den får stekyta. Sätt åt sidan på ett fat.
  4. Hetta upp 2 msk olja i stekpannan, gärna oljan från de soltorkade tomaterna.
  5. Skala och hacka 1 stor gul lök, pressa 2 klyftor vitlök, skala och riv 2 morötter och stek i oljan. Skär 10 soltorkade tomater i bitar och lägg. Krydda med 0,5 tsk sambal olek, 1 tsk torkad timjan, 0,5 tsk salt och 0,5 tsk malen svartpeppar. Stek allt mjukt.
  6. Lägg i champinjonerna och hallouimin i grytan.
  7. Rör ner 2 msk tomatpuré och häll i 3 dl matlagningsgrädde och låt koka ihop några minuter innan det är klart.

AtMerVegetariskt.se