Grönkål med citron och parmasan

GrönkålssalladEn god “varm sallad” som gärna kan serveras till fest. Salladen kan göras rå också, utan att steka grönkålen, men det blir mycket tuggmotstånd. 30 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion: 127 kcal
Kolhydrater
3 g (11 E%)
Fett
10 g (72 E%)
Protein
5 g (17 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 400 g grönkål / 200 g rensad grönkål
  • 2 msk olja
  • 2 msk citronjuice
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 40 g parmesanost

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skölj 400 g grönkål och rensa den. Dra den från skaftet, och dra den i småbitar.
  2. Hetta upp 2 msk olja i en panna och stek grönkålen mjuk, ca 10-15 minuter. Man kan behöva lägga till vatten om det blir för torrt. När du steker grönkålen, ta en stund till medveten närvaro. Hur känns din andning just nu? Är du lugn eller stressad? Reflektera över varför en stund.
  3. Häll på 2 msk citronjuice mot slutet och krydda med 0,5 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
  4. Häll upp grönkålen i en skål och hyvla över 40 g parmesanost. Servera ljummen.

AtMerVegetariskt.se

%d