Gnocchi kan köpas färdig, fryst, eller vakuumförpackad, men det är allra bäst med hemlagad gnocchi. En velouté är en sås gjord av buljong som funkar bra för veganer, en majsvelouté ger sötma och passar med grönsakerna.
Den här rätten går utmärkt att spara i kylen ett par dagar eller ha till en riktigt lyxig matlåda.
Tillagningstid: 30 minuter, med färdig gnocchi.
Ingredienser
- 4 portioner gnocchi
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 små burkar / 280 g majs
- 1 rödlök
- 20 skogschampinjoner
- 1 litet huvud broccoli
- 2 msk olivolja
- 2 msk grädde (sojagrädde för veganer)
- 2 msk färsk dragon
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
Hur du lagar
- Koka upp 5 dl vatten och 2 grönsaksbuljongtärningar. Skölj 2 små burkar majs och sjud den i vattnet i 10 minuter.
Under tiden, koka upp vatten i en annan kastrull, hacka 1 litet huvud broccoli och koka det några minuter.
- Hacka 1 rödlök och 20 skogschampinjoner. Stek gnocchin, löken och svampen i 2 msk olivolja tills de börjar få färg och gnocchin är gyllene. Lägg i broccolin i stekpannan och värm den. Salta och peppra och lägg i 2 msk färsk dragon.
- I majsveloutén, häll i 2 msk sojagrädde med majsen och mixa slätt med en stavmixer. Sila veloutén och smaka av med 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar.
- Lägg upp gnocchin och grönsakerna på 4 djupa tallrikar. Häll majsveloutén runt omkring.
Näringsvärde för 4 portioner gnocchi:
Kalorier: 452
Kolhydrater: 85 g
Fett: 8 g
Protein: 13 g
Majsveloutén och grönsakerna innehåller:
Kalorier: 133
Kolhydrater: 11 g
Fett: 4 g
Protein: 1 g
Totalt för rätten:
Kalorier: 585
Kolhydrater: 96 g
Fett: 12 g
Protein: 14 g
Kalorier: 452
Kolhydrater: 85 g
Fett: 8 g
Protein: 13 g
Majsveloutén och grönsakerna innehåller:
Kalorier: 133
Kolhydrater: 11 g
Fett: 4 g
Protein: 1 g
Totalt för rätten:
Kalorier: 585
Kolhydrater: 96 g
Fett: 12 g
Protein: 14 g