Vegoburgare som lagas i ungen, vilket sparar tid att stå och titta på stekpannan. Dessutom behöver du inte lägga till extra fett vid stekningen och de blir krispiga och goda av att bakas.
Något över? Ta med dem i lunchlådan eller servera med rostade grönsaker till middag i morgon. De går även bra att frysa.
Portioner: 8 burgare.
Tillagningstid: 50 minuter, inklusive 20 minuters avslappning under tiden burgarna är i ugnen.
Näringsvärde: 98 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 13 g (53 E %) | Fett 3 g (27 E %) | Protein 5 g (20 E %) |
+ Ett bröd innehåller: 110 kcal | ||
Kolhydrater 21 g (71 E %) | Fett 2 g (15 E %) | Protein 4 g (14 E %) |
Ingredienser
- 1 dl okokt quinoa (eller 2,5 dl kokt)
- 1 lök
- 8 soltorkade tomater i olja
- 1 burk / 380 g / 3 dl blandade bönor (eller svarta bönor eller kidneybönor)
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk finhackad gräslök
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 krm cayennepeppar
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 tsk salt
Hur du lagar
- Sätt ugnen på 175 grader och koka 1 dl quinoa enligt anvisningar.
- Finhacka 1 lök och 8 soltorkade tomater. Stek löken mjuk. Du behöver inte lägga till mer olja, den från tomaterna räcker.
- Blanda quinoan med löken, tomaterna och 3 dl bönor. Pressa i 2 klyftor vitlök, 2 msk finhackad gräslök, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk gurkmeja, 0,5 tsk chilipulver, 1 krm cayennepeppar, 0,5 tsk svartpeppar, 0,5 tsk salt och 1 dl vatten. Låt det puttra 5 minuter.
- Lägg röran i en matberedare eller en bunke och mixa med stavmixer tills den är mjuk.
- Ta fram en långpanna och lägg ut bakplåtspapper. Forma smeten till 8 burgare. Ta lite vatten på händerna mellan varje.
- Baka i ugnen i 20 minuter.
- Gör en kopp te och lägg upp fötterna. Fundera på något roligt du ska hitta på eller bara njut av en paus. Vill du kan du vända burgarna efter halva tiden, men det är ok om du glömmer.
- Servera på hamburgerbröd, gärna med senap, lite grönsaker och en coleslaw på sidan.
var kommer quinoan in i bilden+
@Kiddie: Quinoan är i smeten med resten! ?