Den här ostkakan gör du med fördel i mini-portioner och har när du behöver ett mellis, på picknicken, efter träningen eller till eftermiddagsfikat.
Det går så klart också att göra i en stor form, men då blir det lite svårare att ta med sig ut. Funkar nämnligen jättebra både som picknick mat, mellis eller att ha en i väskan och ladda inför träningen. Det är bara 1 gram kolhydrater i varje portion, så det funkar bra för LCHF-are också. Vill du stoppa dem i frysen så går det bra det med!
20 miniportioner. Tillagningstid: 50 minuter, 15 minuter förberedelse och 35 minuter i ugnen.
Ingredienser
- 3 ägg
- 250 g keso
- 150 g kvarg 1%
- 0,5 dl mandelmjöl
- 2 dl mellanmjölk
- 1 tsk vaniljsocker
Extra tilltugg:
- Turkisk yoghurt
- Hallon
- Blåbär
Undviker du socker kan du byta ut vaniljsockret mot vaniljessens, och är du allergisk mot mandel kan du byta ut mandelmjölet mot dinkelmjöl.
Hur du lagar
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa 3 ägg.
- Rör ned 250 g keso, 150 g kvarg, 0,5 dl mandelmjöl, 2 dl mjölk och 1 tsk vaniljsocker.
- Sätt ut 20 muffinfomar och fördela smeten i dessa.
- Grädda i ugnen i 35 minuter.
- Ta en liten stund att slappna av och att sträcka lite på dig. Släng med armarna åt olika håll, sträck dem utåt och uppåt. Böj dig framåt och se om du kommer ned till tårna. Crawla med armarna som om du simmade. Avsluta med att sträcka på dig och gärna med en stor gäspning.
- Servera gärna med en klick turkisk yoghurt och lite blåbär och hallon.
Kalorier: 48
Kolhydrater: 1 g
Fett: 3 g
Protein: 4 g
1 msk turkisk youghurt och 1,5 msk blåbär och 1,5 msk hallon som tilltugg innehåller:
Kalorier: 32
Kolhydrater: 3 g
Fett: 2 g
Protein: 1 g
1 thought on “LCHF ostkaka i mellisportioner”
Comments are closed.