Äpplekompott – lättlagad efterrätt

ÄpplekompottÄpplekomptt är lättlagat och kan göras på fritidskök på en vandring eller paddling. Hemma kan man göra den och lyxa till med turkisk yoghurt eller glass på sidan om.
Ska du ut och vandra eller paddla kan du byta ut smöret mot ghee, som är renat smör och håller mycket längre i rumstemperatur.
20 minuter tillagning för 3 portioner

Näringsvärde en portion: 261 kcal
Kolhydrater
37 g (55 E%)
Fett
13 g (45 E%)
Protein
0 g (0 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 4 äpplen
  • 50 g smör eller ghee
  • 0,5 dl russin
  • 1 tsk kanel

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skär 4 äpplen i tunna klyftor.
  2. Smält 50 g smör i en gryta och stek äpplen mjuka med 0,5 dl russin och 1 tsk kanel. Ta en stund till medveten närvaro och njut av maten.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: