Belugalinsgryta med morot, lätt- och snabblagat

Den här grytan är lätt att laga och funkar bra för fritidskök och camping. Ingredienseran håller ganska länge, så även på sommaren kan det vara en rätt i slutet av en vandringsvecka, bara man “luftar” morötterna och inte förvarar dem i en försluten plastpåse. Så klart kan man även laga den hemma i köket.
Det är 3 väl tilltagna portioner. Serveras den med bröd eller ris räcker den till fler. 45 minuter tillagning för 3 portioner

Näringsvärde en portion: 639 kcal
Kolhydrater
82 g (53 E%)
Fett
21 g (30 E%)
Protein
26 g (17 E%)

IngredienserIngredienser

  • 3 klyftor vitlök
  • 1 lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1,5 dl svarta belugalinser
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 morot
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2,5 dl havregrädde (vanlig matlagningsgrädde går också bra)

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skala och hacka 3 klyftor vitlök och 1 lök. Värm 1 msk olja i en gryta och stek vitlök och lök mjukt.
  2. Skala och hacka eller skiva 1 morot fint. Lägg i alla ingredienser i grytan och lägg till 2 dl vatten. Koka allt i 20 minuter tills linserna är klara. Rör om någon gång ibland.
  3. Ta en stund till medveten närvaro när grytan kokar. Slappna av och andas långa djupa andetag.
  4. Servera grytan som den är eller med bröd eller ris.

AtMerVegetariskt.se