Sockerfria chokladbollar på vita bönor

Chokladbollar på vita bönor utan sockerKokosbollar eller chokladbollar är mycket fett i. Men smöret kan ersättas med vita bönor för en lika krämig men mycket nyttigare fikabröd!
Chokladbollarna är inte speciellt söta, gillar man sött så använd fler dadlar eller en matsked agavesirap.

15 minuters tillagning för 24 portioner

Näringsvärde en portion: 54 kcal
Kolhydrater
6 g (41 E%)
Fett
3 g (49 E%)
Protein
1 g (10 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 100 g / 12 torkade dadlar
  • 1 paket / 230 g vita bönor, kokta
  • 6 msk kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2 dl riven kokos, 1 i smeten och 1 att rulla i

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skär 12 dadlar i bitar och blötlägg i 10 minuter i vatten.
  2. Lägg 1 paket vita bönor och dadlarna i en bunke. Mixa bönorna och dadlarna med en stavmixer tills det inte är några bitar kvar.
  3. Lägg i alla andra ingredienser utom 1 dl riven kokos. Blanda väl. Blir det för torrt så lägg till 1-2 msk vatten.
  4. Blöt händerna och rulla till bollar. Rulla bollarna i 1 dl riven kokos.
  5. Kyl bollarna innan de serveras och förvara dem i kylen eller frysen.
  6. Ta en liten stund att planera medveten närvaro när du lagat, städat eller ätit färdigt. Planera något roligt. En aktivitet, en resa, att läsa en bra bok. Planera in något positivt som du vill göra. Ta några djupa andetag. Gör vad du planerat.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: