Sallad med Bulgarisk vitost och grönsaker

sallad med bulgarisk vitostDen här salladen görs hemma och tas med i låda eller mattermos och funkar utmärkt som både en middagssallad eller picknick sallad.
Bulgarisk vitost har en mjuk och fyllig konsistens, den kan vara lite svårhittad och går att ersätta med fetasost. Man kan ju också variera salladen, nedan är bara ett förslag.
40 minuter tillagning för 4 portioner

IngredienserIngredienser

  • Bulgarisk vitost800 g Bulgarisk vitost (se bild, går att ersätta med fetaost om man inte hittar)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk rosmarin
  • 130 g baby spenatblad
  • 2 morötter
  • 4 stora eller 15 små tomater
  • 1 liten burk majs, ca 150 g
  • 1 knippe rädisor, ca 10 st
  • Vinegrette
  • Baguette eller annat bröd

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ungen på 220 grader. Lägg 800 g vitost på en plåt. Ringla över 2 msk olivolja och 2 msk honung och krydda med 1 tsk rosmarin. Baka i ugn ca 20 minuter.
  2. Skölj grönsakerna. Skala och riv 2 morötter, hacka tomaterna och rädisorna. Blanda med spenat och majs i en stor salladsbunke.
  3. När osten är klar, låt den svalna något och tärna den sedan och lägg i salladen.
  4. Servera med bröd. Det kan vara gott med lite vinegrette på salladen, men låt den inte ta överhand över vitosten som är en ganska mild smak. Perfekt som en måltidssallad eller att ta med sig på en picknick och njuta i naturen.

AtMerVegetariskt.se