Vill du äta lyxig utemat så är det här en gryta för dej. Man kan förenkla den och skippa Mozzarella, tortillias och salladslök, eller så lyxar man och kör hela paketet. Går så klart att laga hemma på spisen också. Blir två bra tilltagna portioner.
Tillagningstid: 50 minuter.
Ingredienser
- 2 msk olja
- 1 rödlök
- 1 stor morot
- 2 klyftor vitlök
- 1 liten chili
- 2 tsk tacokrydda (chili, paprikapulver, spiskummin och oregano)
- 3 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl / 75 g quinoa
- 1 paket / 400 g krossade tomater
- 1 paket / 230 g svarta bönor, färdigkokta
- 1 liten burk / 130 g majs
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 salladslökar
- 1 lime
- 1 paket / 150 g mozzarella, riven
- 1 litet paket / 150 g nacho chips
Hur du lagar
- Häll 2 msk olja i kastrullen. Hacka 1 rödlök, 1 stor morot, 2 klyftor vitlök och 1 chili och fräs i oljan.
- Lägg till 3 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning och 1 dl quinoa och koka i 5 minuter.
- Lägg till 1 paket krossade tomater, 1 paket svarta bönor, 1 liten burk majs, 0.5 tsk salt och 1 tsk svartpeppar. Koka upp och koka ytterligare 5 minuter.
- Hacka salladslök och skär lime i klyftor.
- När grytan är klar, strö över salladslök, limejuice och riven mozzarella. Ät med nacho chips.
Instruktioner i bilder





