Mexikansk lyxgryta på stormkök

Vill du äta lyxig utemat så är det här en gryta för dej. Man kan förenkla den och skippa Mozzarella, tortillias och salladslök, eller så lyxar man och kör hela paketet. Går så klart att laga hemma på spisen också. Blir två bra tilltagna portioner.
Tillagningstid: 50 minuter.
50 minuter tillagning för 2 portioner

IngredienserIngredienser

  • 2 msk olja
  • 1 rödlök
  • 1 stor morot
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 liten chili
  • 2 tsk tacokrydda (chili, paprikapulver, spiskummin och oregano) 
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl / 75 g quinoa
  • 1 paket / 400 g krossade tomater
  • 1 paket / 230 g svarta bönor, färdigkokta
  • 1 liten burk / 130 g majs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 salladslökar
  • 1 lime
  • 1 paket / 150 g mozzarella, riven
  • 1 litet paket / 150 g nacho chips

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Häll 2 msk olja i kastrullen. Hacka 1 rödlök, 1 stor morot, 2 klyftor vitlök och 1 chili och fräs i oljan. 
  2. Lägg till 3 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning och 1 dl quinoa och koka i 5 minuter.
  3. Lägg till 1 paket krossade tomater, 1 paket svarta bönor, 1 liten burk majs, 0.5 tsk salt och 1 tsk svartpeppar. Koka upp och koka ytterligare 5 minuter.
  4. Hacka salladslök och skär lime i klyftor.
  5. När grytan är klar, strö över salladslök, limejuice och riven mozzarella. Ät med nacho chips.

Instruktioner i bilder

Häll 2 msk olja i kastrullen. Hacka 1 rödlök, 1 stor morot, 2 klyftor vitlök och 1 chili och fräs i oljan. 
Häll 2 msk olja i kastrullen. Hacka 1 rödlök, 1 stor morot, 2 klyftor vitlök och 1 chili och fräs i oljan. 
Lägg till 3 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning och 1 dl quinoa och koka i 5 minuter.
Lägg till 3 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning och 1 dl quinoa och koka i 5 minuter.
Lägg till 1 paket krossade tomater.
Lägg till 1 paket krossade tomater.
Lägg till 1 paket svarta bönor, 1 liten burk majs, 0.5 tsk salt och 1 tsk svartpeppar. Koka upp och koka ytterligare 5 minuter.
Lägg till 1 paket svarta bönor, 1 liten burk majs, 0.5 tsk salt och 1 tsk svartpeppar. Koka upp och koka ytterligare 5 minuter.
Hacka salladslök och skär lime i klyftor.
Hacka salladslök och skär lime i klyftor.
När grytan är klar, strö över salladslök, limejuice och riven mozzarella. Ät med nacho chips.
När grytan är klar, strö över salladslök, limejuice och riven mozzarella. Ät med nacho chips.

AtMerVegetariskt.se