Äggnudlar är snabblagat och funkar finfint på stormkök. Ta med hela köket till denna rätt bara, det går åt stekpanna och två grytor.
Ingredienser
- 2 portioner äggnudlar, ca 150 gram
- Grönsaksbuljongtärning
- 1 paket halloumi, ca 200 g
- 2 msk olja
- 1 broccoli
- 1 morot
- 1 paprika
- Chilli flakes, pulver eller sambal olek
- Peppar
Hur du lagar
- En stekpanna och två grytor går åt, så hela köket. Börja med att steka halloumi i 2 msk olja i en het stekpanna och sedan skära i små små tärningar.
- Koka nudlar med grönsaksbuljong i en kastrull.
- Hacka broccoli i små buketter och skär moroten i tunna slantar. Koka broccoli och morot i en annan kastrull, eller vänta tills äggnudlarna är klara och återanvänd vattnet till nudlarna för att koka grönsakerna.
- Skär paprika i småbitar, den ska inte kokas, det är godare med lite olika konsistenser.
- När allt är klart, blanda ihop det och krydda med chilli och peppar. Salt behövs förmodligen inte eftersom grönsaksbuljongen är salt.
- Njut i naturen.