Äggnudlar med grönsaker och halloumi

Äggnudlar med halloumiÄggnudlar är snabblagat och funkar finfint på stormkök. Ta med hela köket till denna rätt bara, det går åt stekpanna och två grytor. 50 minuter tillagning för 2 portioner

IngredienserIngredienser

  • 2 portioner äggnudlar, ca 150 gram
  • Grönsaksbuljongtärning
  • 1 paket halloumi, ca 200 g
  • 2 msk olja
  • 1 broccoli
  • 1 morot
  • 1 paprika
  • Chilli flakes, pulver eller sambal olek
  • Peppar

TillagningsmetodHur du lagar

  1. En stekpanna och två grytor går åt, så hela köket. Börja med att steka halloumi i 2 msk olja i en het stekpanna och sedan skära i små små tärningar.
  2. Koka nudlar med grönsaksbuljong i en kastrull.
  3. Hacka broccoli i små buketter och skär moroten i tunna slantar. Koka broccoli och morot i en annan kastrull, eller vänta tills äggnudlarna är klara och återanvänd vattnet till nudlarna för att koka grönsakerna.
  4. Skär paprika i småbitar, den ska inte kokas, det är godare med lite olika konsistenser.
  5. När allt är klart, blanda ihop det och krydda med chilli och peppar. Salt behövs förmodligen inte eftersom grönsaksbuljongen är salt.
  6. Njut i naturen.

AtMerVegetariskt.se