Röd linshummus med en fräsch smak av citron

Röd linshummus med citronHummus kan göras på många sätt. Linser är ett. Hummus kan lätt bli lite torrt men här lyfter citron smaken.
Receptet ger 4 dl färdig hummus. 10 portioner är beräknat om man tar en klick till sallad. Är hummusen en större del av rätten så räkna med 5 portioner.
15 minuters tillagning för 10 portioner

Näringsvärde en portion: 112 kcal
Kolhydrater
12 g (44 E%)
Fett
5 g (37 E%)
Protein
5 g (19 E%)

IngredienserIngredienser

  • 2,5 dl torkade röda linser eller 5 dl kokta
  • 0,25 tsk + 1 krm salt
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk citronjuice
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 krm malen spiskummin

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Koka 2,5 dl röda linser i 5 dl vatten i 10 minuter med 0,25 tsk salt eller enligt anvisningarna på paketet.
  2. I en skål, blanda 3 msk olivolja, 3 msk citronjuice, pressa i 2 klyftor vitlök, lägg i 4 krm spiskummin och 1 krm salt.
  3. Ta en liten stund till en avslappningsövning. Skanna kroppen sakta sakta från huvud till fötter. Notera hur kroppen känns. Är det spänt eller ont någonstans kan du stanna till där och “andas in” i det stället och släppa spänningen eller smärtan på utandningen. Ta ett par djupa andetag och slappna av i hela kroppen.
  4. När linserna är kokta, häll av ALLT vatten noga så hummusen inte blir blaskig. Lägg linserna i bunken och mixa med en stavmixer eller i en blender. Klart. Ät med sallad, burgare eller på mackan.

AtMerVegetariskt.se

%d