Risotto med kantareller och parmesan

Risotto är både lättlagat och lyxig mat som kan lagas på friluftskök. Den kan varieras i oändlighet med olika grönsaker, svamp, linser och kryddor.
40 minuter tillagning för 3 portioner
IngredienserIngredienser

  • 150 g kantareller
  • 2+2 msk olja
  • 1 stor eller två små röda lökar
  • 1 tsk oregano
  • 3 dl arborioris
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl röda linser
  • 9 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 200 g parmesan.

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Rensa och skär 150 g kantareller. Stek i 2 msk olja tills de vattnar och vattnet sedan försvunnit igen. Har du två pannor kan du börja med risotton i nästa, annars vänta tills kantarellerna är klara och sätt dem åt sidan.
  2. Skala och hacka två små eller ren stor röda lökar. Stek löken mjuk i 2 msk olja med 1 tsk oregano.
  3. Lägg till 3 dl arborioris, 3 msk vitvinsvinäger, 1 dl röda linser och stek.
  4. Lägg till 9 dl vatten och 1 buljongtärning. Koka enligt anvisningar på paketet, vanligtvis runt 20 minuter.
  5. Skiva eller skär parmesanen tunt. När det är 5 minuter kvar, rör ner den i grytan, spara en fjärdedel till servering.
  6. Rör ner kantarellerna.
  7. Servera med parmesan på toppen och njut, kanske av en fin utsikt till maten?

AtMerVegetariskt.se

Rensa och skär 150 g kantareller. Stek i 2 msk olja tills de vattnar och vattnet sedan försvunnit igen. Har du två pannor kan du börja med risotton i nästa, annars vänta tills kantarellerna är klara och sätt dem åt sidan.
Skala och hacka två små eller ren stor röda lökar. Stek löken mjuk i 2 msk olja med 1 tsk oregano.
Lägg till 3 dl arborioris, 3 msk vitvinsvinäger, 1 dl röda linser och stek.
Lägg till 9 dl vatten och 1 buljongtärning. Koka enligt anvisningar på paketet, vanligtvis runt 20 minuter.
Skiva eller skär parmesanen tunt. När det är 5 minuter kvar, rör ner den i grytan, spara en fjärdedel till servering.
Rör ner kantarellerna.
Servera med parmesan på toppen och njut, kanske av en fin utsikt till maten?