Raita – yoghurtsås med gurka och mynta

Raita yogurt sacueRaita är en yoghurtsås med gurka som man ofta serverar till kryddstarka rätter, till exempel Baingan Bharta eftersom yoghurten svalkar. Såsen är väldigt snabb och enkel att laga.
15 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion: 52 kcal
Kolhydrater
5 g (38 E%)
Fett
2 g (40 E%)
Protein
3 g (22 E%)

IngredienserIngredienser

  • 200 g / 0,5 gurka
  • 3 dl yoghurt, mild 3% fett
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 1 krm torkad mald koriander
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Riv gurkan. Låt vätskan rinna av. Blanda allt och servera väl kyld.
  2. Ta en liten stund till medveten närvaro. Notera hur du känner dig idag. Stressad eller avslappnad? Ta några djupa andetag ända ner i magen och slappna av.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: