Sesampanerad tofu med fruktig koriandersallad

sesampanerad tofu med koriander salladTofu är gjort av sojabönor och helt veganskt – bra när du ska laga mat till veganer. Tofu smakar inte så mycket i sig, men rullad i sesamfrön blir det en god rostad smak på rätten. Kombinationen av koriander med frukterna ger en frisk smak.
30 minuter tillagning för 2 portioner

Näringsvärde en portion: 415 kcal
Kolhydrater
32 g (30 E%)
Fett
23 g (49 E%)
Protein
22 g (21 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 1 dl / en halv hackad mango
  • 2 kiwi
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 knippe / 1 butikskruka färsk koriander
  • 250 g tofu
  • 2,5 msk sesamfrön
  • 1 msk olja
  • 0,5 msk riven ingefära, ca 2 cm
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 msk limejuice, eller saften från en lime
  • 0,5 tsk flytande honung

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Laga salladen: Hacka 1 dl mango och en halv gurka, gröpa ur 2 kiwi, skala och finriv 1 morot och skölj och klipp 1 knippe koriander. Blanda i en skål.
  2. Panera och stek tofun: Skiva 250 g tofu i cm tjocka skivor. Rulla i 2,5 msk sesamfrön. Stek i 1 msk olja ca 5 minuter på varje sida på medium-hög värme. De ska bli lite gyllenbruna.
  3. Under tiden, blanda såsen: Riv 0,5 msk ingefära, och rör ihop med 2 msk teriyakisås, 2 msk limejuice och 0,5 tsk honung.
  4. Servera så snart tofun är klar. När du äter så ta en liten stund till medveten närvaro. Känn de olika smakerna, de nötiga sesamfröna, den söta mangon och så vidare. Känn hur smakerna blandas och ät långsamt och njut.

AtMerVegetariskt.se