Proteinpulverbomber

protein barsJag köpte en påse proteinpulver med chokladsmak. Blandade en drink och drack. Det var inte gott. Inte för att jag är så mycket för proteinpulver, jag tycker det är bättre att få näring från vanlig mat, men ändå, man kan ju prova. Hur som helst så vill jag inte dricka fler drinkar så jag bakade chokladbollar istället. Det blev rätt bra. Inte sött. Fullt ätbart. Testa gärna och kommentera vad du tycker.
15 minuters tillagning för 15 portioner

Näringsvärde en portion: 102 kcal
Kolhydrater
9 g (37 E%)
Fett
4 g (35 E%)
Protein
7 g (28 E%)
*Andelen protein är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 3,5 dl fiberhavregryn
  • 2,5 dl proteinpulver med chokladsmak
  • 0,5 dl mandlar
  • 2 msk riven kokos
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl äpplemos eller mixa ett äpple med mjölken
  • 2 msk honung (eller agave sirap om man är vegan)
  • 0,5 dl mandelmjölk, havremjöl eller annan mjölk

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Hacka 0,5 dl mandlar och blanda sedan med alla torra ingredienser i en bunke: 3,5 dl fiberhavregryn, 2,5 dl proteinpulver, 2 msk riven kokos och 2 msk kokosmjöl.
  2. Blanda alla blöta ingredienser i en annan bunke: 0,5 dl jordnötssmör, 0,5 dl äpplemos, 2 msk honung och  0,5 dl mandelmjölk. Rör ordentligt.
  3. Rör ihop allt. Knåda gärna med händerna. Lägg till lite mer mjölk om det är för torrt och lite mer havregryn om det är för blött. Rulla till 15 bollar. Kyl.
  4. Håller i kylen en vecka och frysen minst en månad.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: