De bästa recepten är de lånade. De här burgarna fick jag syn på i en kompis lunchlåda och var tvungen att be om receptet. De är en av mina favoriter, med många smaknyanser: purjolök, persilja, muskotnöt och senap.
Döda inte de här smakrika burgarna med ketchup! Servera istället gärna med en fräsch sallad på sidan. Går att frysa in för framtida behov.
Blir 6 biffar. Tillagningstid: 40 minuter, 20 minuter blandtid, 5 väntan och 15 minuter stektid.
Näringsvärde en burgare: 104 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 14 g (51 E%) | Fett 3 g (24 E%) | Protein 7 g (25 E%) |
Ingredienser
- 1 burk / 230 g kidneybönor
- 1 ägg
- 10 cm purjolök
- 125 g / 1,25 dl keso, 4% fett
- 0,5 dl persilja
- 2 tsk dijonsenap
- 2 krm riven muskotnöt
- 1 tsk strösocker
- 1 dl ströbröd
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
- 1 msk olja
Hur du lagar
- Skölj 1 burk kidneybönor, lägg dem i en bunke och mixa dem med en stavmixer.
- Blanda i 1 ägg.
- Hacka 10 cm purjolök och 0,5 dl persilja fint och blanda ned det och 125 g keso i bönorna.
- Smaksätt med 2 tsk senap, 2 krm riven muskotnöt, 0,5 tsk salt, 0,5 tsk peppar och 1 tsk strösocker.
- Tillsätt 1 dl ströbröd, rör om och låt svälla i 5 minuter. Det är tillräckligt med tid för att sätta sig ned och göra en minimeditation eller bara andas lite.
- Forma smeten till biffar och stek på medelvärme ett par minuter på varje sida. Klart.
@Ann: Ja, det stämmer, man får köpa Keso utan löpe om den ska vara riktig vegetarisk keso. Det gäller även när man använder ost, då får man handla ost utan löpe, då är det riktig vegetarisk ost.
Det här är inget vegetariskt recept då keso innehåller löpe. (mald kalvmage)