Äggfria pannkakor funkar både för de som inte äter ägg, om det är lite tomt på skåphyllorna och för äggallergiker.
Blir det något över så lägg dem i kylen och värm i mikron eller brödrosten vid senare tillfälle.
Portioner: 2 eller 4 pannkakor.
Näringsvärde en portion: 319 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 47 g (58 E%) | Fett 10 g (27 E%) | Protein 12 g (15 E%) |
+ 0,5 äpple och 1 msk honung innehåller: 100 kcal | ||
Kolhydrater 27 g (100 E%) | Fett 0 g (0 E%) | Protein 0 g (0 E%) |
Ingredienser
- 2 dl dinkelmjöl (dinkelmjöl har lågt GI, men det går bra med vetemjöl eller grahamsmjöl)
- 1 tsk bakpulver
- 0,25 tsk salt
- 2,5 dl mjölk 1,5 % fett
- 1 msk olja
Servera med
- 1 äpple
- 0,5 tsk kanel
- 2 msk honung eller lönnsirap
Hur du lagar
- Rör ihop de torra ingredienserna 2 dl mjöl, 1 tsk bakpulver och 0,25 tsk salt.
- Rör i 2,5 dl mjölk.
- Låt stå i 5 minuter så bakpulvret kan ta effekt.
- Ta en liten stund till en avslappningsövning. Sätt dig på en stol och fokusera på din andning. Ta ett djupt andetag och spänn armarna. Slappna av. Ta ett djupt andetag och spänn benen. Slappna av. Gå igenom hela kroppen och spänn och slappna av en del i taget.
- Skopa ut 0,75 deciliter smet en i taget till fyra plättar i en stekpanna. Stek på medelhög värme i 1 msk olja. När plättarna börjar bubbla är det dags att vända och steka några minuter på andra sidan.
- När pannkakorna är klara, skär 1 äpple tunt och stek i pannan med 1 tsk kanel. Servera pannkakorna med äpple och 0,5 msk honung eller lönnsirap på varje pannkaka.
Min Smet blev väldigt seg så det var lite svårt att göra dem lagom tjocka men annars väldigt gott!
Dom var jätte goda. Dock tyckte jag personligt att de blev lite salta så jag minskade lite lite på det och hade i lite vaniljsocker.
Bra idé. Kul att du gillade dem! 🙂