De här korianderkryddade gyllenbruna biffarna är lätta och fräscha och är fina nog att bjuda på till fest. De serveras med fördel med hummus och Apelsinsallad med koriander, mandel och senapsdressing.
Näringsvärde en biff: 213 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 31 g (62 E%) | Fett 7 g (32 E%) | Protein 3 g (6 E%)* |
*Andelen protein är låg. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 2 morötter
- 1 liten lök
Fänkålsfrön 2 gröna chili
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk fänkålsfrön
- 2 tsk mald koriander
- 2 msk hackad färsk koriander
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl bovetemjöl
- 1,5 tsk salt
- 2 msk rapsolja
Hur du lagar
- Skala och riv 2 morötter och 1 liten lök fint.
- Rensa och hacka 2 gröna chili. Styrkan sitter i kärnorna och de vita membranen, så vill du ha lite mildare, rensa bort allt vitt.
- Blanda morötter, lök och chili med 1 tsk mald spiskummin, 1 tsk fänkålsfrön, 2 tsk mald koriander, 2 msk hackad färsk koriander, 1 tsk bakpulver, 2,5 dl bovetemjöl, 1,5 tsk salt och 1 dl vatten i en bunke.
- Forma till biffar och stek i 2 msk rapsolja i stekpanna på medelvärme några minuter på varje sida, biffarna går från rosa till gyllenbruna.
- Medan du står och steker kan du göra en “vara i nuet” övning: Tänk på tre saker du ser just nu. Lyssna efter tre saker du hör just nu. Fokusera på tre saker du känner just nu.
- Vänd biffarna och stek dem på andra sidan.
1 thought on “Koriander- och kumminkryddade morotsbiffar”
Comments are closed.