Hummus med inslag av rostade morötter

Hummus med rostade morötterDen här hummusen har lite extra sötma eftersom den har rostade morötter i sig.
Det blir ca 2 dl hummus av detta recept. Du kan dubbla receptet om du vill ha lite extra i kylen. Det håller några dagar.
Tillagningstid: 40 minuter med färdigkokta kikärtor, längre om du kokar dem själv.
40 minuter tillagning för 4 portioner
IngredienserIngredienser

  • 130 g / 2 dl kokta kikärtor
  • 3 morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla 3 morötter. Lägg dem på en plåt och häll över 2 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm peppar och rosta dem i ugnen i 20 minuter.
  3. Ta en liten stund till att bara andas. Sitt ned och koppla av. Blunda och lägg märke till din andning. Andas in genom näsan och känn hur luften strömmar ned genom halsen och till lungorna. Pausa och låt luften strömma ut genom munnen. Känn luftens rörelse genom varje andetag. Kommer det tankar så låt dem passera och fortsätt fokusera på andningen. När du känner dig redo kan du öppna ögonen och sträcka på dig.
  4. Skölj 2 dl kokta kikärtor och lägg i en bunke. Pressa i 1 klyfta vitlök och saften från en halv citron. Häll i 2 msk olivolja och krydda med 1 tsk mald spiskummin.
  5. När morötterna är klara, lägg dem i bunken med de andra ingredienserna och mixa allt. Är hummusen för tjock så späd med lite mer citronsaft eller några droppar vatten.
Näringsvärde baserat på 0,5 dl:
Kalorier: 175
Kolhydrater: 11 g
Fett: 14 g
Protein: 2 g

AtMerVegetariskt.se

1 thought on “Hummus med inslag av rostade morötter”

Comments are closed.

%d bloggers like this: