Chiafrön är ansedda som mycket nyttiga frön, de innehåller bland annat protein, omega 3 och järn. Har du läst barfota-löpar-boken “Born to run” så är det de här fröna som de äter mellan löprundorna och som hyllas i boken som Tarahumarafolkets superfood.
Sojamjölken kan bytas ut mot mandelmjölk eller annan mjölk.
Tillagningstid: 5 minuter förberedelse och 55 minuters svällande.
Näringsvärde en portion: 212 kcal | |||
---|---|---|---|
Kolhydrater 11 g (24 E%) | Fett 11 g (55 E%) | Protein 10 g (22 E%) | |
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 0,75 dl / 50 g chiafrön
- 3 dl sojamjölk, osötad
- 3 msk agavesirap (eller honung)
- 1 tsk mald kardemumma (eller kanel)
- 1 krm salt
Hur du lagar
- Blanda alla ingredienserna i en bunke. Låt stå och svälla, helst en timme eller mer.
- Ta en liten stund och prova fyrkantsandning. Sätt dig på en stol och slappna av. Blunda om du vill. Ta ett djupt andetag, ända ned i magen. Räkna till 3 när du andas in. Räkna till 3 och håll andan. Räkna till 3 när du andas ut. Räkna till 3 innan du börjar nästa inandning igen. Fortsätt så några minuter. När du känner dig redo kan du öppna ögonen och sträcka på dig.
- Servera gröten kallt som det är.