Chia pudding – raw food gröt på frön

Chia pudding eller chia grötChiafrön är ansedda som mycket nyttiga frön, de innehåller bland annat protein, omega 3 och järn. Har du läst barfota-löpar-boken “Born to run” så är det de här fröna som de äter mellan löprundorna och som hyllas i boken som Tarahumara­folkets superfood.
Sojamjölken kan bytas ut mot mandelmjölk eller annan mjölk.
Tillagningstid: 5 minuter förberedelse och 55 minuters svällande.
60 minuter tillagning för 2 portioner

Näringsvärde en portion: 212 kcal
Kolhydrater
11 g (24 E%)
Fett
11 g (55 E%)
Protein
10 g (22 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 0,75 dl / 50 g chiafrön
  • 3 dl sojamjölk, osötad
  • 3 msk agavesirap (eller honung)
  • 1 tsk mald kardemumma (eller kanel)
  • 1 krm salt

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Låt stå och svälla, helst en timme eller mer.
  2. Ta en liten stund och prova fyrkantsandning. Sätt dig på en stol och slappna av. Blunda om du vill. Ta ett djupt andetag, ända ned i magen. Räkna till 3 när du andas in. Räkna till 3 och håll andan. Räkna till 3 när du andas ut. Räkna till 3 innan du börjar nästa inandning igen. Fortsätt så några minuter. När du känner dig redo kan du öppna ögonen och sträcka på dig.
  3. Servera gröten kallt som det är.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: