Heta chilipeppar och bönburgare

chilipeppar och bönburgareDe här burgarna är lite starka – men inte för heta. Om du inte gillar stark mat så ta bort sambal olek och ta det lite lugnt med chili pepparn.
Tillagningstid: 30minuter om du har färdigkokta bönor. 6 stora burgare.

30 minuter tillagning för 6 portioner

Näringsvärde en portion: 194 kcal
Kolhydrater
24 g (50 E%)
Fett
7 g (34 E%)
Protein
8 g (16 E%)
+ Ett bröd, ost, senap och sallad / Näringsvärde för måltiden: 475 kcal
Kolhydrater
60 g (53 E%)
Fett
16 g (30 E%)
Protein
20 g (17 E%)

IngredienserIngredienser

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilipeppar
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 röd paprika
  • 5 dl kokta svarta bönor eller 160 gram torkade bönor.
  • 1 dl majs
  • 0,5 dl brödsmulor
  • 0,25 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk sambal olek
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl mjöl
  • 3 msk olja
  • 6 hamburgerbröd

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Hacka 1 gul lök, pressa 2 klyftor vitlök, rensa 1 röd chilipeppar – ta bort kärnor och vita membran- stek allt med 0,5 msk olja och 0,5 tsk oregano tills mjukt. Skär 0,5 röd paprika i bitar och lägg till och stek i två minuter till.
  2. I en skål, mosa 5 dl svarta bönor eller mixa dem med en stavmixer. Rör in de stekta grönsakerna och 1 dl majs, 0,5 dl brödsmulor, 0,25 tsk spiskummin, 0,5 tsk salt, 1 tsk sambal olek och 2 msk hackad persilja. Mixa med en stavmixer.
  3. Blöt händerna och forma till 6 burgare. Vänd dem i 1 dl mjöl och stek i oljan på mellan hög värme i 5-10 minuter.
  4. När du steker ta en liten stund till medveten närvaro. Gör en liten mini-skanning av ditt ansikte. Hur känns det? Är du avslappnad? Hur känns käkarna? Spända eller avslappnade? Ta ett par djupa andetag och slappna av i pannan, kinderna och käkarna.
  5. Servera i hamburgerbröd, gärna grovt bröd, med sallad.

AtMerVegetariskt.se