Grönkål nämns ofta som en av de nyttigaste grönsakerna man kan äta. Den är en klassiker på julbordet men det går även att äta den istället för chips.
Tillagningstid: 30 minuter inklusive en paus.
Näringsvärde en portion: 59 kcal | |||
---|---|---|---|
Kolhydrater 3 g (21 E%) | Fett 4 g (67 E%) | Protein 2 g (12 E%) | |
*Andelen kolhydrater är lågt och fett är högt. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 400 g grönkål
- 2 msk olivolja
- 2 nypor salt
Hur du lagar
- Sätt ugnen på 200 grader. Skölj 400 g grönkål. Torka den med hushållspapper så den inte är för blöt. Rensa bort stjälkar och sprid ut bladen på en plåt. Häll över 2 msk olivolja och rör runt ordentligt med händerna så oljan fastnar på bladen. Strö över 2 nypor salt. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
- Ta en liten stund till medveten närvaro och en mini-avslappning. Ställ en timer och räkna hur många andetag du kan ta, in och ut, innan det är dags att återgå till matlagningen.
- Rör runt bladen efter 10 minuter. De ska vara krispiga. Klart att servera.
1 thought on “Grönkålschips – ett grönare alternativ till chips”
Comments are closed.