Grönkålschips – ett grönare alternativ till chips

GrönkålschipsGrönkål nämns ofta som en av de nyttigaste grönsakerna man kan äta. Den är en klassiker på julbordet men det går även att äta den istället för chips.
Tillagningstid: 30 minuter inklusive en paus.
30 minuter tillagning för 8 portioner

Näringsvärde en portion: 59 kcal
Kolhydrater
3 g (21 E%)
Fett
4 g (67 E%)
Protein
2 g (12 E%)
*Andelen kolhydrater är lågt och fett är högt. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 400 g grönkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 nypor salt

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj 400 g grönkål. Torka den med hushållspapper så den inte är för blöt. Rensa bort stjälkar och sprid ut bladen på en plåt. Häll över 2 msk olivolja och rör runt ordentligt med händerna så oljan fastnar på bladen. Strö över 2 nypor salt. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  2. Ta en liten stund till medveten närvaro och en mini-avslappning. Ställ en timer och räkna hur många andetag du kan ta, in och ut, innan det är dags att återgå till matlagningen.
  3. Rör runt bladen efter 10 minuter. De ska vara krispiga. Klart att servera.

AtMerVegetariskt.se

1 thought on “Grönkålschips – ett grönare alternativ till chips”

Comments are closed.