Halloumi och brysselkålspuré – en LCHF rätt

Halloumi och brysselkålspure en lchf rättBrysselkål – ibland även kallad rosenkål – är en av de grönsaker och “gröna blad” som vanligtvis toppar listor med nyttigheter eftersom den är full av vitaminer och antioxidanter. Att äta den som en puré är ett bra sätt att få i sig näringsämnena. Stek lite Halloumi – grekisk ost – och du har en måltid.

20 minuter tillagning för 3 portioner

Näringsvärde en portion brysselkålspuré: 223 kcal
Kolhydrater
13 g (20 E%)
Fett
19 g (67 E%)
Protein
9 g (13 E%)
+ 67 gram halloumi innehåller: 214 kcal
Kolhydrater
1 g (2 E%)
Fett
17 g (71 E%)
Protein
15 g (27 E%)
+ Näringsvärde för måltiden: 437 kcal
Kolhydrater
14 g (12 E%)
Fett
36 g (68 E%)
Protein
24 g (20 E%)
*Andelen fett är hög och kolhydrater låg. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 dl crème fraîche, 34 % fett
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10 % fett
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Halloumi

  • 1 paket / 200 g halloumi
  • 2 msk olja

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Ansa 500 g brysselkål – skär bort dåliga blad och hårda skaft – och koka brysselkålen i 10 minuter med 0,5 tsk salt tills den är mjuk.
  2. Under tiden hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Skiva 1 paket halloumi i ca 0,5 cm tjocka skivor och stek den någon minut på varje sida i oljan tills den har fått en brun yta. Lägg upp halloumin på ett fat.
  3. När brysselkålen är färdig, häll av vattnet, blanda ner 1 dl crème fraîche, 1 dl turkisk yoghurt och 0,5 tsk peppar. Mixa slät med en stavmixer. Servera medan det är varmt.
  4. Ta en liten stund att planera medveten närvaro när du ätit färdigt. Rusa inte iväg. Fundera över vad du ska göra härnäst och med resten av dagen. Gör du vad du vill göra eller kan du ändra på någonting? Ta några djupa andetag.

AtMerVegetariskt.se

%d bloggers like this: