Grönbiffar med getost

grönsaksbiffarDet här receptet har jag inte hittat på själv utan fått av en kompis. Som kopierat det någonstans ifrån… var vet vi inte, så inte meningen att plagiera och ta cred för något som inte är mitt, men de är bara för bra för att inte dela vidare. Man behöver en mixer eller stavmixer. Saknar man det går det bra att hacka allt fint och mosa med en potatisstöt, men koka då broccolin mjuk först.
Tillagningstid: 40 minuter, inklusive 20 minuters paus.
Portionsstorleken är 2 biffar per person och räcker till 4 portioner.

40 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion: 207 kcal
Kolhydrater
9 g (14 E%)
Fett
18 g (65 E%)
Protein
13 g (21 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1 röd chili
  • 100 g grönkål
  • 1 / ca 250 g rensad broccoli
  • 6 / ca 75 g soltorkade tomater i olja
  • 2 ägg
  • 2 tsk torkad oregano, eller variera med citrontimjan om du kan få tag i det
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 100 g getost t ex chevre

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 175 grader, alternativt kan biffarna stekas i stekpanna.
  2. Mixa 2 dl havregryn till grovt havremjöl, eller krossa i en mortel om du inte har en mixer.
  3. Rensa 1 röd chili – ta bort de vita membranen, ansa broccoli och dela den i bitar. Lägg i en mixer med 100 g grönkål, 250 g broccoli, 6 soltorkade tomater2 ägg, 2 tsk oregano, 1 tsk basilika, 0,5 tsk svartpeppar och 1 nypa salt. Mixa till en smet någon minut. Häll smeten i en bunke och blanda med havregrynen.
  4. Skär 100 g getost i bitar. Rör ner i smeten och låt smeten stå och dra 5-10 minuter.
  5. Forma till 8 biffar och lägg på en plåt. Stek dem i ugnen i ca 20-25 minuter, eller i stekpannan på jättelåg värme, vänd inte för tidigt, då faller de isär. Under tiden de steker, ta en stund till medveten närvaro. Tänk på 3 bra saker som hänt dig under dagen. Tänk på 3 bra saker du ska göra sedan.
  6. När biffarna är klara kan de serveras med sallad och en sås av gräddfil och gräslök.

AtMerVegetariskt.se