Ärtpesto, en snabb och nyttig pasta

Ärtpesto med pastaÄrtpesto finns i många fina varianter, den här har två ostar, västerbotten och parmasan, det finns en lite enklare variant av ärtpesto med en ost här. Båda är goda och lättlagade och kan ätas som tillbehör eller som här med pasta.
20 minuter tillagning för 2 portioner

 

Näringsvärde en portion: 562 kcal
Kolhydrater
49 g (35 E%)
Fett
25 g (41 E%)
Protein
33 g (24 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%.

IngredienserIngredienser

  • 100 g pasta
  • 200 g ärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g riven parmasanost
  • 100 g riven västerbottenost
  • 1 msk citronjuice
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Koka 100 g pasta enligt anvisningar på paketet.
  2. Tina 200 g frysta ärtor.
  3. Lägg alla ingredienser i en bunke: Ärtorna, pressa i 2 klyftor vitlök, 50 g riven parmasanost, 100 g riven Västerbottenost, 1 msk citronjuice, 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar. Mixa med en stavmixer.
  4. När pastan är klar, blanda allt och ät direkt
  5. När du äter, ta en stund till medveten närvaro. Lägg undan mobiler, samtala om du har sällskap eller ät i lugn och ro om du är själv.

AtMerVegetariskt.se