Våfflor utan ägg – nu kan äggallergiker njuta av våffeldagen

Våfflor utan äggPå våffeldagen ska man förstås äta våfflor här är ett recept så även äggallergiker kan avnjuta våfflor. Smeten ger 4 våfflor. Njut.
30 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en VÅFFLA: 242 kcal
Kolhydrater
20 g (34 E%)
Fett
16 g (60 E%)
Protein
4 g (6 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 1,75 dl mjöl (vete eller fullkorn)
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1,25 dl vatten

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Blanda 1,75 dl mjöl och 1 tsk bakpulver. Smält 75 g smör och blanda ihop alla ingredienser. Låt stå och dra 10 minuter innan gräddning.
  2. Järnet kan behöva smörjas inför första våfflan, men smeten innehåller smör, så sen borde det gå utan. Häll en knapp deciliter våffelsmet i järnet åt gången och grädda gyllenbruna våfflor.
  3. Våfflan gräddar i järnet ta en minut till medveten närvaro. Lägg händerna på magen och känn magen höjas och sänkas med din andning.

AtMerVegetariskt.se