Tofubiffarna har en krispig utsida och mjuk insida. De behöver kan serveras med en sås och sallad eller i hamburgebröd.
Portioner: 1 portion är räknad på 2 biffar, det blir totalt 8 biffar.
Näringsvärde en portion med 2 biffar: 375 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 25 g (28 E%) | Fett 20 g (44 E%) | Protein 25 g (28 E%) |
*Andelen kolhydrater är låg. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen. |
Ingredienser
- 250 g tofu
- 1 lök
- 4 msk gräslök
- 2 ägg
- 1 liten burk / 140 g majs
- 1,5 dl havregryn
- 0,5 dl vetekli (kan bytas ut mot 0,5 dl extra havregryn)
- 1 msk soja
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk peppar
- 0,5 tsk torkad timjan
- 1 tsk sambal olek
- 2 msk olja
Hur du lagar
- Smula 250 g tofu med fingrarna i en bunke. Hacka 1 lök och 4 msk gräslök och lägg i tillsammans med alla andra ingredienser utom olljan. Mixa med en stavmixer någon minut till en fast smet. Är smeten för lös kan man lägga till mer havregryn.
- Låt smeten stå och dra i 10 minuter. Ta några minuter till medveten närvaro och avslappning. Sitt rak men avslappnad på en stol och blunda. Lägg händerna på magen och andas in och ut. Känn hur händerna rör sig i takt med dina andetag.
- Rulla till 8 biffar och stek dem på låg till medelvärme i 2 msk olja.
- Servera med sallad, sås, eller i hamburgerbröd.