Tofubiffar med majs och gräslök

Tofubiffar med gräslökTofubiffarna har en krispig utsida och mjuk insida. De behöver kan serveras med en sås och sallad eller i hamburgebröd.
Portioner: 1 portion är räknad på 2 biffar, det blir totalt 8 biffar.
30 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion med 2 biffar: 375 kcal
Kolhydrater
25 g (28 E%)
Fett
20 g (44 E%)
Protein
25 g (28 E%)
*Andelen kolhydrater är låg. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 250 g tofu
  • 1 lök
  • 4 msk gräslök
  • 2 ägg
  • 1 liten burk / 140 g majs
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl vetekli (kan bytas ut mot 0,5 dl extra havregryn)
  • 1 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk sambal olek
  • 2 msk olja

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Smula 250 g tofu med fingrarna i en bunke. Hacka 1 lök och 4 msk gräslök och lägg i tillsammans med alla andra ingredienser utom olljan. Mixa med en stavmixer någon minut till en fast smet. Är smeten för lös kan man lägga till mer havregryn.
  2. Låt smeten stå och dra i 10 minuter. Ta några minuter till medveten närvaro och avslappning. Sitt rak men avslappnad på en stol och blunda. Lägg händerna på magen och andas in och ut. Känn hur händerna rör sig i takt med dina andetag.
  3. Rulla till 8 biffar och stek dem på låg till medelvärme i 2 msk olja.
  4. Servera med sallad, sås, eller i hamburgerbröd.

AtMerVegetariskt.se