Baka detta saftiga solrosbröd! Ni kommer inte att ångra er. Detta bröd är familjens favoritbröd. Har ni ingen lingonsylt hemma går det bra med annan sylt, t.ex. krusbärssylt. Välj gärna vaniljyoghurt till detta brödbak. Det blir en otroligt god smak på brödet!
Ingredienser
- 8 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 dl solrosfrön
- 0,5 dl hela linfrön alt. chiafrön
- 1 dl mörk sirap
- 1 dl lingonsylt
- 6 dl naturell yoghurt alt. vaniljyoghurt
- solrosfrön till dekoration
Hur du lagar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj två bakformar med smör eller klä in dem med bakplåtspapper.
- Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke.
- Tillsätt sedan sirap, lingonsylt och yoghurt. Blanda till en kletig smet.
- Fördela smeten i de två formarna och strö solrosfrön på toppen.
- Grädda i ca 45-50 minuter.
- Ta ut limporna ur formarna och låt svalna. Njut av ett härligt saftigt solrosbröd!