En mycket god och snabblagad bönröra. Kan ätas både till sallad eller på smörgås. Servera den ljummen eller kall, båda är gott.
Tillagningstid: 15 minuter med färdigkokta bönor.
Näringsvärde en portion: 125 kcal | ||
---|---|---|
Kolhydrater 13 g (44 E%) | Fett 5 g (38 E%) | Protein 6 g (18 E%) |
Ingredienser
- 1 paket / 230 g svarta bönor
- 8 st soltorkade tomater
- 1 rödlök
- 1 röd chili
- 1 msk olja
Hur du lagar
- Rensa 1 röd chili – vill du inte ha så starkt så ta bort det vita membranet på chilin. Skala och hacka 1 rödlök och skär 8 soltorkade tomater i bitar.
- Fräs chili, lök och tomater i 1 msk olja några minuter. Skölj 1 paket svarta bönor och blanda i.
- Lägg allt i en bunke och mixa med en stavmixer. Inte för slätt, det ska fortfarande finnas små bitar i röran.
- När du diskar, ta en liten stund till medveten närvaro. Känn vattnets temperatur när du diskar bunken. Låt vattnet rinna över händerna och känn hur det känns. Försök stanna i nuet så länge det går.