Spenatlasagne med keso och morötter

Det här är en lasagne som du verkligen kan äta med gott samvete. Den känns nyttig och det är den. Som ett extra plus är den dessutom lättlagad.
Genom att använda keso istället för béchamelsås så sparar
du tid. Servera lasagnen med en sallad.
Lasagnen går bra att frysa in om det blir någon över.
Tillagningstid: 60 minuter, 25 minuters förberedelse och 35 minuter i ugnen.
60 minuter tillagning för 5 portioner

Näringsvärde en portion: 405 kcal
Kolhydrater
45 g (44 E%)
Fett
14 g (31 E%)
Protein
25 g (25 E%)

IngredienserIngredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olja
  • 2 burkar / 800 g krossade tomater
  • 500 g fryst hackad spenat
  • 1 stor morot
  • 0,5 msk chilipulver
  • 0,5 msk oregano
  • 1 krm muskotnöt
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 krm Tabasco
  • 500 g keso, 4 % fett
  • 10 lasagneplattor, fullkorn
  • 2 dl riven cheddarost (eller annan stark ost)

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tina 500 g fryst hackad spenat i mikron.
  3. Skala och hacka 1 gul lök och pressa 2 klyftor vitlök. Bryn löken och vitlöken i 1 msk olja i några minuter.
  4. Lägg till 2 burkar krossade tomater och kryddorna: 0,5 msk chilipulver, 0,5 msk oregano, 1 krm muskotnöt, 0,5 tsk salt, 0,5 tsk svartpeppar och 1 krm Tabasco.
  5. Riv 1 morot fint och blanda i. Låt röran sjuda några minuter.
  6.  Blanda ned spenaten i pannan. Koka upp och dra pannan från värmen. Rör ned 500 g keso.
  7. Varva 3 lager lasagneplattor och 3 lager röra i en ugnssäker form, börja med lasagneplattor och avsluta med ett tunt lager röra. Täck med 2 dl riven ost och grädda i ugnen i 35 minuter. Tillräckligt med tid för att hinna ringa kompisen och boka in någon rolig och energigivande aktivitet!
  8. Ska du spara rester så kyl dem snabbt. Spenat innehåller sporer som kan bilda bakterier, som sedan kan omvandlas till nitrat. Det är inte farligt för vuxna, men kan vara skadligt för barn.

AtMerVegetariskt.se

1 thought on “Spenatlasagne med keso och morötter”

Comments are closed.

%d bloggers like this: