Coleslaw – ett komplement som passar till det mesta

Coleslaw är en sidorätt som passar till exempel till vegoburgare och mycket annat. Ordet ”Coleslaw” är en engelsk version av det holländska ordet ”koolsla”, en förkortning av ”koolsalade” vilket betyder kålsallad. Huvudingrediensen är vitkål, och vanligtvis innehåller den även vinäger, men just det här receptet är en variant utan vinäger.
Coleslawsalladen håller i kylen ett par dagar om du vill göra extra och spara.
20 minuter tillagning för 4 portioner

IngredienserIngredienser

  • 5 dl finstrimlad vitkål
  • 1 liten gul lök
  • 1 morot
  • 1 dl naturell yoghurt, 4 %
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Strimla 5 dl vitkål, antingen med en osthyvel eller skär tunt med en kniv.
  2. Ta en liten stund att vara i medveten närvaro när du lagar maten. Känn på maten. Hur känns den? Kall, varm? Glatt, sträv? Iakttag känslan.
  3. Skala 1 liten lök och skär den tunt eller hacka den fint.
  4. Skala 1 morot och riv den fint.
  5. Blanda allt i en skål med 1 dl naturell yoghurt, 2 msk majonnäs, 2 tsk dijonsenap, 0,5 tsk socker, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Ställ den i kylen tills det är dags att servera.
Näringsvärde baserat på 4 portioner:
Kalorier: 101
Kolhydrater: 7 g
Fett: 7 g
Protein: 2 g

AtMerVegetariskt.se

1 thought on “Coleslaw – ett komplement som passar till det mesta”

Comments are closed.

%d bloggers like this: