En varm sallad som huvudrätt, som sidorätt med t ex stekt halloumi eller varför inte på julbordet.
Portionsstorleken är baserad på att man äter den som huvudrätt.
Ingredienser
- 1 helt huvud savojkål
- 3-1 msk smör
- 0,5 + 0,5 tsk salt
- 0,5 + 0,5 tsk peppar
- 1 äpple
- 1 lök
- 1 dl crème fraîche, lätt 15%
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk söt senap
- 0,5 dl mandel
Hur du lagar
- Rensa bort eventuella fula blad på 1 savojkålshuvud och skär resten i ca 1 cm tjocka strimlor.
- Bryn kålen i 3 msk smör tills den är mjuk med 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar.
- Skär eller hacka 1 äpple och 1 lök och stek i 1 msk smör med 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar.
- Blanda allt och lägg på ett fat.
- Rör ihop 1 dl crème fraîche, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk söt senap.
- Hacka 0,5 dl mandel.
- Ringla dressingen över salladen och strö över mandeln. Servera och njut. Blir det något över går det att spara i kylen, men gärna salladen separat från dressingen.
Vegetarisk snabbmat – 10 recept under 30 minuter

Ibland kan det vara svårt att få tiden att räcka till. “Vegetarisk snabbmat – 10 recept under 30 minuter” innehåller 10 lättlagade och nyttiga vegetariska recept som innehåller tillräckligt med protein för vegetarianer. Alla tar under en halvtimme att laga – snabb vardagsmat ger mer tid över för annat, till exempel att ta det lite lugnt, därför är boken även packad med mindfulnessövningar. Recept som ingår:
- Majsbiffar med bönor och pepparrot
- Fetaostburgare med pesto och spenat
- Snabb pastarätt med bönor
- Stekt “råkostsallad” med bönor och quinoa
- Rotsellerisallad med linser och spenat
- Ljummen sallad med linser, pistaschnötter, vindruvor och fetaost
- Färgglad stirfry
- Skafferi-chili – vegetarisk och färdig på en kvart
- Chili con sojafärs – och mycket bönor
- Mathavre med linser och halloumi
E-bok (pdf format) – 39 kr:
Tryckt bok:
Hos Amazon.com och Amazon.co.uk.
