Snabblagad bönlasagne

Snabblagad bönlasagneDet faktum att förutom att vara krämig och god är den här lasagnen även snabblagad, vilket gör den till en kandidat för vardagsmat.
Det är ett ICA-recept som jag moddat lite till egen smak.
Tillagningstid: 1 timme, inklusive en paus när lasagnen gräddas.
60 minuter tillagning för 6 portioner
IngredienserIngredienser

  • 1 paket / 400 g färdigkokta svarta bönor
  • 1 paket / 400 g färdigkokta kidneybönor
  • 1 stor gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 1 st / ca 300 g  zucchini
  • 2 påsar / 140 g babyspenat
  • 5 dl lätt crème fraîche, 15% fett
  • 1 paket / 400 g krossade tomater
  • 2 dl färsk hackad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chilipulver eller sambal olek
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 12 lasagneplattor, gärna av bönor för extra protein
  • 1 dl / 50 g riven stark ost som t ex cheddar

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj 1 paket svarta bönor, 1 paket kidneybönor och 2 paket babyspenat låt dem rinna av.
  3. Leta fram en riktigt stor bunke, din största.
  4. Gör en röra i bunken: Hacka och lägg i 1 stor lök, pressa ner 3 klyftor vitlök, riv 1 morot grovt och hacka 1 zucchini i små tärningar. Rör ner 4 dl crème fraîche – spara 1 dl till senare – med 1 paket krossade tomater, 2 dl basilika och övriga kryddor: 1 tsk oregano, 1 tsk paprikapulver, 0,5 tsk chilipulver, 2 tsk salt och 1 tsk peppar. Rör ner även bönor och spenat och blanda allt.
  5. Lägg lasagneplattor i botten av en ungssäker form. Varva röran och plattor i lager. Avsluta med röran och 1 dl crème fraîche som är kvar och strö över 1 dl riven ost.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter med aluminiumfolie över. Under tiden kan du ta en liten stund till medveten närvaro. Läs en bok eller lyssna på musik eller gör något annat avkopplande.
  7. Servera lasagnen med en sallad. Den håller i kylen i ett par dagar.

AtMerVegetariskt.se

Vegetarisk snabbmat – 10 recept under 30 minuter

Vegetarisk snabbmat - 10 recept under 30 minuter

Ibland kan det vara svårt att få tiden att räcka till. “Vegetarisk snabbmat – 10 recept under 30 minuter” innehåller 10 lättlagade och nyttiga vegetariska recept som innehåller tillräckligt med protein för vegetarianer. Alla tar under en halvtimme att laga – snabb vardagsmat ger mer tid över för annat, till exempel att ta det lite lugnt, därför är boken även packad med mindfulnessövningar. Recept som ingår:

  • Majsbiffar med bönor och pepparrot
  • Fetaostburgare med pesto och spenat
  • Snabb pastarätt med bönor
  • Stekt “råkostsallad” med bönor och quinoa
  • Rotsellerisallad med linser och spenat
  • Ljummen sallad med linser, pistaschnötter, vindruvor och fetaost
  • Färgglad stirfry
  • Skafferi-chili – vegetarisk och färdig på en kvart
  • Chili con sojafärs – och mycket bönor
  • Mathavre med linser och halloumi

E-bok (pdf format) – 39 kr:

Tryckt bok:
Hos Amazon.com och Amazon.co.uk.

AtMerVegetariskt.se