Rödkålssallad med äpple till julbordet

rödkål julbordRödkål är ännu en klassiker på julbordet. Kanske det här receptet med syrliga äpplen blir favoriten i år?
30 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion: 88 kcal
Kolhydrater
14 g (64 E%)
Fett
3 g (31 E%)
Protein
1 g (5 E%)
*Andelen kolhydrater / fett / protein är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Den sammansatta måltiden ligger inom / närmare rekommendationerna. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 300 g rödkål
  • 1 liten gul lök
  • 1 syrligt äpple
  • 1 msk smör
  • 2 kryddnejlikor
  • 3 hela kryddpepparkorn
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Strimla 300 g rödkål fint. Skala och hacka 1 lök och 1 äpple fint.
  2. Fräs allt i en stekpanna i 1 msk smör, 2 kryddnejlikor, 3 kryddpepparkorn, 0,5 tsk salt och 1 tsk honung. Lägg till 1 dl vatten om det blir för torrt. Sjud under lock i 30-45 minuter tills kålen är mjuk, rör emellanåt.
  3. När kålen sjuder, ta en stund till medveten närvaro. Känn juldofterna och var närvarande vid matlagningen.
  4. Lägg till 1 msk äppelcidervinäger på slutet.

AtMerVegetariskt.se